Στους δρόμους το μεικτό κλιμάκιο έλεγχου τροφίμων

Στους δρόμους το μεικτό κλιμάκιο έλεγχου τροφίμων

Βασική παράβαση η κατάψυξη νωπών προϊόντων  
Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχων στη Μεσσηνία και, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αργυράκης, έχουν διενεργηθεί συνολικά 645 έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης και εμπορίας.
Μία από τις βασικές παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί είναι η κατάψυξη νωπών προϊόντων κρέατος και αλιευμάτων από καταστήματα εστίασης. Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν επιβληθεί μηνύσεις.
 
Σύσκεψη
Τη Μεγάλη Δευτέρα, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Αργυράκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου Τροφίμων, στην οποία συμμετείχαν οι διευθυντές Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Ο κ. Αργυράκης αναφέρθηκε στην αυξημένη ζήτηση προϊόντων που παρατηρείται τις ημέρες των εορτών και ζήτησε από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να παρέχεται στους καταναλωτές η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα προϊόντων.
 
Στοιχεία
Παρουσιάζοντας στοιχεία από τη δράση του κλιμακίου, είπε ότι ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 645 έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα και επιχειρήσεις.
Από τους ελέγχους, όπως σημείωσε, διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις μικρής κλίμακας, για τις οποίες έγιναν συστάσεις τους καταστηματάρχες και ακολούθησε επανέλεγχος. Σε αρκετές άλλες, όμως, περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην κατάψυξη προϊόντων που είχαν αγορασθεί νωπά.
Ο κ. Αργυράκης σημείωσε ότι έλεγχοι γίνονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου σε όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας, ενώ την περίοδο των εορτών εντατικοποιούνται.

Της Βίκυς Βετουλάκη