Στο Μεικτό Ορκωτό ο 45χρονος που σκότωσε το θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέφλια του

Στο Μεικτό Ορκωτό ο 45χρονος που σκότωσε το θείο του  και τραυμάτισε τα ξαδέφλια του

Για την εν ψυχρώ δολοφονία του 65χρονου θείου του και τον τραυματισμό των ξαδέλφων του και ενός 6χρονου κοριτσιού, με κυνηγετική καραμπίνα, θα κάτσει την Παρασκευή στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, ένας 45χρονος από τη Λακωνία.
 Το τραγικό περιστατικό συνέβη πέρυσι τον Απρίλιο σε οικισμό του Δήμου Ανατολικής Μάνης και αφορμή για τον καυγά που προηγήθηκε του φονικού ήταν μια… θέση στάθμευσης που διεκδίκησαν τα δύο ξαδέρφια που μένουν σε διπλανά σπίτια.
Ο 45χρονος, που κρατείται στις Ψυχιατρικές  Φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει τις βαριές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών με πρόθεση και κατά συρροή.
 
Εν ψυχρώ
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ στις 13 Απριλίου του 2013, όταν τα δύο ξαδέλφια τσακώθηκαν για τη θέση στάθμευσης. Ο 45χρονος άρπαξε την καραμπίνα και εκείνη τη στιγμή, ο 65χρονος θείος του προσπαθούσε να υπερπηδήσει το διαχωριστικό κάγκελο των δύο σπιτιών, ώστε να τον ηρεμήσει. Τότε ο 45χρονος τον πυροβόλησε 3 φορές. Την πρώτη από απόσταση 4-5 μ. και τον έπληξε στον αριστερό μηρό, τη δεύτερη τον πυροβόλησε στην αριστερή κοιλιακή χώρα και την τρίτη τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο δεξί ημιθωράκιο.
 
Συνέχισε να πυροβολεί
Ακολούθως, σήκωσε την καραμπίνα και επιχείρησε να σκοτώσει και τον ξάδελφό του, ο οποίος βρισκόταν στη μέση της αυλής. Τον πυροβόλησε από απόσταση 10 μ. και ευτυχώς αστόχησε, τα δε σκάγια του προκάλεσαν εκδορά στο δεξιό παράμεσο και στο δεξιό βλέφαρο.
Στη συνέχεια στράφηκε στο δεύτερο ξάδελφό του, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί και ευτυχώς τα σκάγια βρήκαν το πρεβάζι του μπαλκονιού, όπου πήγε να κρυφτεί.
Νωρίτερα, είχε πυροβολήσει προς το σπίτι του θείου του, όπου ήταν συγκεντρωμένη όλη η οικογένεια, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά η γυναίκα του ξαδέλφου του και το 6χρονο κοριτσάκι του.

Της Βίκυς Βετουλάκη