Συνελήφθη 60χρονος με 7 δεντράκια χασίς και σπόρους στην Καλαμάτα

Συνελήφθη 60χρονος με 7 δεντράκια χασίς και σπόρους στην Καλαμάτα

Δενδρύλλια κάνναβης και σπόρους κατείχε ένας 60χρονος που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην περιοχή του Μπουρνιά.
Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του 7 φυτά κάνναβης, σπόρους βάρους 5,1 γραμμαρίων, ένα κυνηγετικό όπλο και 15 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Επίσης, προχθές πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκειά της, και στους δύο νομούς, έγιναν έλεγχοι σε 342 άτομα, εκ των οποίων 218 ήταν ημεδαποί και 124 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 265 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 67 άτομα, από τα οποία 45 ήταν ημεδαποί και 22 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, στη Μεσσηνία, είναι: δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν συνολικά 96 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 5 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 1 παράβαση για υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και 1 παράβαση για παράνομο εμπόριο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.