Τον Μανώλη Μάκαρη στηρίζει και το «Δίκτυο» στο Δήμο Καλαμάτας (φωτογραφίες)


Όπως αποφάσισε η χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση των μελών του

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Οι ευρωεκλογές/αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα είναι μία οριακή στιγμή για το πολιτικό σύστημα. Και μόνο η προετοιμασία γι’ αυτή τη δοκιμασία έχει προκαλέσει ισχυρούς εσωκομματικούς κραδασμούς στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησε διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς που δεν ευδοκίμησαν, έφερε ένα νέο κόμμα που καταγράφεται στον εκλογικό χάρτη, το Ποτάμι, ενώ ακόμη ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις κάλπες είναι πολύς και, άρα, μπορεί να σηκωθεί ακόμη περισσότερος αέρας.
Αντάρτικα, μετακινήσεις στελεχών από το ένα κόμμα στο άλλο, διασπάσεις, προσπάθειες συνένωσης δυνάμεων και δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε εκπλήξεις και ανατροπές συνθέτουν ένα σκηνικό απρόσφορο για προβλέψεις.
Παρατηρήθηκαν και στην περιοχή μας, άλλωστε, ανάλογα γεγονότα.
Όπως και να έχει, χθες βράδυ το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» αποφάσισε να… ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία και να προχωρήσει στη στήριξη της υποψηφιότητας του ιατρού- καρδιολόγου Μανώλη Μάκαρη, ως επικεφαλής ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου για το Δήμο Καλαμάτας, το οποίο ήδη «ευλόγησαν» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι – Πράσινοι. Σκοπός της επιλογής δεν είναι ένα καλό αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές, αλλά η αλλαγή πολιτικής και προσώπων στο δημαρχιακό θώκο.
Το μόνο κεφάλαιο που απομένει για να κλείσει το θέμα των επικεφαλής και να ξεκινήσει κανονικά ο προεκλογικός αγώνας, είναι αν θα ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες παλαιών αυτοδιοικητικών παραγόντων που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για κοινό υποψήφιο και οι αποφάσεις που θα λάβει η παράταξη της σημερινής μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας «Αλλαγή» και ο επικεφαλής της, Θόδωρος Μπρεδήμας.

-Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση του «Δικτύου» στην αυριανή έκδοση του «Θάρρους»