Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει στήριξη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει στήριξη  για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Κυριάκο Πιερρακάκη
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει στήριξη σε συγκεκριμένο υποψήφιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Καλαμάτα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ., Κ. Πιερρακάκης. 
Ο κ. Πιερρακάκης συναντήθηκε με πολίτες, νέους και νέες, εκπροσώπους φορέων και φίλους της Κεντροαριστεράς, ενώ το απόγευμα με υποψηφίους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης στα εκλογικά κέντρα των συνδυασμών.
 
Υπάρχουν διαφορές πολιτικής  
Όπως ανέφερε, σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλές κινήσεις για να μπορέσει ο τόπος να ξανασταθεί στα πόδια του: «Έχουμε μεγάλα προβλήματα, έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους, έχουμε κόσμο εκτός κοινωνικού κράτους, πρέπει να κάνουμε άμεσες ενέργειες και στην Ευρωβουλή χρειαζόμαστε μια αλλαγή ισορροπιών. Οι 751 ευρωβουλευτές του νέου Κοινοβουλίου θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος και του προβλήματος του νότου. Η άποψή μας, επειδή το ψηφοδέλτιο της “Ελιάς” εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ελλάδα, είναι ότι οι πολιτικές του βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο εθνικό συμφέρον της χώρας σε σχέση με τις πολιτικές των άλλων χώρων και προσπαθούμε να την εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως «από το 2010 στην Ελλάδα υπάρχει εθνικό θέμα και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε μια κυβέρνηση συνεργασίας, που ενώ θα έπρεπε να αφορά όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, μετέχουν σήμερα μόνο δύο. Εκ των πραγμάτων, σε αυτή την περίπτωση είναι αδύνατο να κάνεις παραδοσιακή λειτουργία όπως οφείλεις.
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι διαφορές των παρατάξεων είναι πολύ σαφείς σε σχέση με το εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα, το 2010, στη μνημονιακή διαπραγμάτευση, βίωσε τις αρνητικές για τη χώρα ισορροπίες και τι σήμαιναν για αυτήν. Αν είχαμε να αντιμετωπίσουμε την Ευρώπη του Μιττεράν και του Ντελόρ, το μνημόνιο θα ήταν πολύ καλύτερο, με λιγότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις για το μέλλον.
Η στάση των σοσιαλιστών είναι πιο κοντά στο εθνικό συμφέρον. Στο βαθμό που θα μπορέσουμε να αναλύσουμε αυτές τις πολιτικές, αφού ο  κόσμος δεν ψηφίζει με ευρωπαϊκά κριτήρια στις ευρωεκλογές, αλλά με προβολή των εθνικών προβλημάτων, η διαφοροποίηση με την Κεντροδεξιά και τη Ριζοσπαστική Αριστερά είναι σημαντική».
 
Εσωστρέφεια
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ με την παρουσία του τέως προέδρου του Γ. Παπανδρέου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτίνας Μαριλένας Κοππά μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, απάντησε πως δε θέλει να την οριοθετήσει σε πρόσωπα, αλλά σε διαδικασίες. «Ο Φρ. Μιττεράν έλεγε τη φράση ότι πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων. Δε θεωρώ ότι είναι πρόβλημα η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στο βιβλίο της κας Κοππά, από τη στιγμή που ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν παρών κατά την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μπαλτάκου. Το μεγαλύτερο θέμα είναι τι θα πει. Όμως, η ουσία είναι στο ότι θα πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση του χώρου, γιατί ένα 30% της ελληνικής κοινωνίας λέει ότι είναι κεντροαριστερό και πρέπει να εκπροσωπηθεί αξιόπιστα με όλα τα μεγάλα και ιστορικά στελέχη του χώρου να κάνουν προσωπικές και συλλογικές υπερβάσεις», είπε χαρακτηριστικά.