Φόλα σε σκύλο στη μαρίνα!

Φόλα σε σκύλο στη μαρίνα!

Το φόλιασμα ενός αδέσποτου σκύλου στην περιοχή της μαρίνας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «χθες τα ξημερώματα ειδοποιηθήκαμε από κατοίκους της περιοχής της μαρίνας πως ένα γνωστό σε εκείνους σκυλάκι (τσοπανόσκυλο, άσπρο) που τριγύριζε στην περιοχή μάλλον έχει πέσει θύμα φόλας.
Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας ενημερώθηκε άμεσα και μέλη της Φιλοζωικής έσπευσαν στο σημείο μαζί με κτηνίατρο. Η κτηνίατρος είδε το άτυχο ζώο και βάσει των συμπτωμάτων μίλησε αμέσως για φόλα.
Στη συνέχεια κατατέθηκε επώνυμα μήνυση και από την κτηνίατρο αλλά και από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας στο Αστυνομικό Τμήμα.
Με αφορμή το συμβάν να ενημερώσουμε πως ο Φιλοζωικός Όμιλος πρόσφατα άλλαξε Δ.Σ και δε δύναται να επιτρέψει άλλα τέτοια περιστατικά να συμβούν στην πόλη μας ατιμώρητα. Να ενημερώσουμε πως η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003, το Νόμο 1197/1981 και το Νόμο 4039/2012. Το συγκεκριμένο έγκλημα, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας), έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές».
Ο Δήμος παρέλαβε το κουφάρι του άτυχου ζώου.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου εκφράζει το Δήμο Καλαμάτας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.