14ος Γύρος Καλαμάτας: Όλα έτοιμα για την αυριανή γιορτή των δρομέων

14ος Γύρος Καλαμάτας: Όλα έτοιμα για την αυριανή γιορτή των δρομέων

Με ανυπομονησία περιμένουν εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι δρομείς το Γύρο Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί για 14η χρονιά αύριο το απόγευμα με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία. Με τρεις διαδρομές για όλα τα …γούστα και τις αγωνιστικές δυνατότητες η αθλητική γιορτή της πόλης αναμένεται καλύτερη από κάθε άλλη φορά, με νέο ρεκόρ συμμετοχών. Κάτι που έρχεται ως αποτέλεσμα των καινοτομιών που αποφάσισαν φέτος οι υπεύθυνοι του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, αλλά και ως δικαίωση για όλη την θετική αύρα, την διαχρονικά καλή παρουσία και προσπάθεια των μελών για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος.
Ιδιαίτερα δελεαστική είναι η αλλαγή της διαδρομής των 10 χλμ., με την «κατάργηση» της Λακωνικής-Παλαιολόγου-23ης Μαρτίου κτλ., και τη διπλή διάσχιση της Ναυαρίνου με τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα (από την πλατεία, στον ποδηλατόδρομο δίπλα στο Πάρκο και μέσω του κόμβου της γεφυροπλάστιγγας), με αναστροφή στο Φιλοξένια και σημαντικό «συν» τη διακοπή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του αγώνα που προσφέρει ασφάλεια στους αγωνιζόμενους.
Εκτός από τους δρομείς, όπου οι επιβεβαιωμένες ηλεκτρονικές συμμετοχές ήταν μέχρι χθες περίπου 650, για πρώτη φορά τα 10 χλμ. θα καλύψουν με δυναμικό βάδισμα δεκάδες συμμετέχοντες (οι εγγραφές ξεπερνούν τις 200!). Και φυσικά ένα μεγάλο …κύμα ενθουσιασμένων παιδιών, με γονείς, κάποιοι ακόμη και με μωρά στα καροτσάκια τους, θα λάβουν εκκίνηση στα 2 χλμ., κάνοντας το γύρο της πλατείας.
Οι διοργανωτές, κάνουν γνωστό ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τα δύο «10άρια» θα ολοκληρωθούν σήμερα το μεσημέρι μέσω του sdym.gr, ενώ για την ομαλή «ροή» των αγώνων παρακαλούν μικρούς και μεγάλους να βρίσκονται εγκαίρως στην κεντρική πλατεία για να εγγραφούν (στα 2 χλμ.) και να παραλάβουν αριθμούς και τσιπάκι ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (στα 10 χλμ. τρέξιμο). Ειδικότερα οι βαδιστές πρέπει να βρίσκονται στις γραμματείες των αγώνων μέχρι τις 5.15 μ.μ. (εκκίνηση 5.45 μ.μ.) και μέχρι τις 6:00 μ.μ. οι αγωνιζόμενοι στα 10 και 2 χλμ. (εκκίνηση 6.30 και 6.35 μ.μ. αντίστοιχα).
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, δέχθηκαν με ξεχωριστή χαρά τη συμβολική απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων που θα δοθούν σε όσους λάβουν μέρος, τα οποία είναι μοναδικά, καθώς είναι κατασκευασμένα από ξύλο από τα μέλη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ), όπου θα διατεθούν τα έσοδα από τη συνδρομή των 5 ευρώ που θα καταβάλουν οι συμμετέχοντες στα 10 χλμ.  
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΣΔΥΜ ο πρόεδρος Αλέξης Ζάννης, ο ταμίας Γιώργος Μιχαλάκης, το μέλος Χρήστος Μπένος, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι κυρίες Χριστίνα Μακρίδη και Ιωάννα Καραμήτρη, εκπροσωπώντας το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 
Παναγιώτης Νίκας (δήμαρχος Καλαμάτας): Καλή επιτυχία, είμαστε δίπλα σας! 
Ευχές για καλή επιτυχία και τη διαβεβαίωση στήριξης από πλευράς Δήμου περιλάμβανε η παρέμβαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος τόνισε και τα παρακάτω:
«Το Σάββατο 26 Απριλίου, θα έχουμε στην πόλη μας ένα σπουδαίο αθλητικό, ψυχαγωγικό πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός! Να ευχαριστήσω από τη θέση του δημάρχου τον ΣΔΥΜ, όλα τα μέλη του ΔΣ και τους φίλους τους για το γεγονός ότι πραγματοποιούν φέτος για 14η φορά αυτό τον αγώνα, επίσης για το γεγονός ότι με την ευκαιρία του αγώνα έρχονται στην πόλη της Καλαμάτας πάνω από 500 αθλητές και αυτό σημαίνει οικονομική στήριξη της πόλης μας, των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων. Σε ψυχαγωγικό επίπεδο σημαίνει παράδειγμα για τα παιδιά μας και τους μεγαλύτερους, ότι πρέπει να γυμνάζονται, να ασκούν τις σωματικές τους δυνατότητες. Είναι υγειά η κίνηση και για όλα αυτά δεν έχω παρά να τους ευχαριστήσω εκ μέρους της πόλης για το σπουδαίο γεγονός το οποίο διοργανώνουν, που χρειάστηκε, είμαι βέβαιος, και πολύ κόπος και προσπάθεια σίγουρα και χρήματα».
 
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος (εκπρόσωπος Περιφέρειας Πελοποννήσου): Οι διατροφικές συνήθειες επιβάλλουν το μαζικό αθλητισμό 
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί υποχρέωση της να συμμετάσχει στηρίζοντας τον 14ο Γύρο της Καλαμάτας. Εκτιμά ότι είναι ένα αθλητικό δρώμενο που προβάλει την άθληση, αλλά και την πόλη. Στις μέρες μας ο τρόπος ζωής και οι διατροφικές συνήθειες επιβάλλουν τον μαζικό αθλητισμό!
Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και συγχαρητήρια στον ΣΔΥΜ και σ’ όλους όσοι βοηθούν την διοργάνωση».
 
Αλέξης Ζάννης (Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας): Κερδίσαμε το στοίχημα να βγάλουμε τους Καλαματιανούς στους δρόμους! 
«Σας καλούμε στον 14ο Δρόμο Καλαμάτας, στην αθλητική γιορτή της πόλης, στον αγώνα της πόλης μας! Σε έναν αγώνα που είναι αφιερωμένος στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ, πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ, συνεχίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου να αφιερώνουμε τον αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας, για την ειδική και ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν, καθώς επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Καλαμάτας για την συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που παρά την στενότητα των καιρών έχουν καταφέρει να αναβαθμίσουν την ποιότητα του αγώνα μας, όπως επίσης τα ΜΜΕ για την βοήθεια στην διάδοση του αγώνα.
Στον φετινό αγώνα το 75-80% των συμμετεχόντων μέχρι στιγμής είναι Καλαματιανοί, γηγενείς αθλητές και αθλήτριες, κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει κερδίσει η πόλη μας: να βγάλει τους Καλαματιανούς στους δρόμους!
Έχουμε ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχών με τρία πούλμαν δυο από την Αθήνα και έναν από την Πάτρα, όπως θα μας τιμήσουν και από την Τρίπολη πάρα πολλοί φίλοι που θα έρθουν να τρέξουν».
 
Ιωάννα Καραμήτρη (διοικητική υπεύθυνος ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας): Ενεργό συμμετοχή στον αγώνα 
«Τα μέλη μας θα έχουν ενεργό συμμετοχή στον αγώνα και θα απολαύσουν τη χαρά του αθλητισμού. Ευχαριστούμε πολύ τον ΣΔΥΜ και τον πρόεδρό του κ. Ζάννη για όλη αυτή την προσπάθεια και την ευκαιρία που μας δίνουν να μεταδίδουμε παράλληλα και τις ιδέες τις οποίες εκπροσωπούμε».
 
Χριστίνα Μακρίδη (υπεύθυνη επιστημονικού τμήματος ΚΕΦΙΑΠ): Ισότιμα μέλη της κοινωνίας
 
«Πιο πολύ μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουμε ενεργό συμμετοχή στον αγώνα, τα μέλη μας θα μπορέσουν να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες, αφού κατασκεύασαν τα μετάλλια που θα δοθούν στους συμμετέχοντες στα 10 χλμ., κι αυτό για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Μια ομάδα δικών μας παιδιών θα τρέξει μάλιστα στον αγώνα μαζί με τους γονείς τους, με προσωπικό και εθελοντές. Κι αυτό θα τους δώσει τη χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού!
Συγχαρητήρια στον ΣΔΥΜ γιατί πραγματικά εκφράζει αυτό που επιδιώκουμε χρόνια τώρα στο ΚΕΦΙΑΠ: αυτά τα άτομα να είναι ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας και να συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές των κοινωνικών εκδηλώσεων».
 
Γιώργος Μιχαλάκης (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): Να δείξουν κατανόηση οι οδηγοί 
«Οι εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΔΥΜ έχουν καταγράψει ρεκόρ, με περισσότερες από 500 μέχρι την Τετάρτη! Έχουμε για πρώτη φορά φέτος το Δυναμικό Βάδισμα, όπου ο αριθμός συμμετοχών ήταν 200! Ο δρόμος από τις 6 μ.μ. και μετά από την κεντρική πλατεία μέχρι την παραλία (οδό Ναυαρίνου, «Filoxenia») θα κλείσει. Ζητούμε την κατανόηση όλων των οδηγών για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα.
Θα έχουμε επίσης την ζωντανή μετάδοση του αγώνα (live streaming), μέσω του messiniaweb.gr για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τον αγώνα. Οι δρομείς θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας».
 
Χρήστος Μπένος (μέλος ΣΔΥΜ): Γρήγορη διαδρομή που διαφημίζει την παραλιακή ομορφιά της πόλης 
«Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που τραβάει όχι μόνο τους τουρίστες καθ’ όλη τη χρονιά, αλλά και τους αθλητές, τους φίλους όλων των συλλόγων με τους οποίους έχουμε αδελφικές σχέσεις σε όλη την Ελλάδα. O Σύλλογος θέλει να βγάλει όλο τον κόσμο, όλους τους καλαματιανούς και τις Καλαματιανές στο δρόμο για να βρουν διέξοδο στην καθημερινότητα και στα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Η συμμετοχή του αγώνα που είναι αφιερωμένος στο ΚΕΦΙΑΠ, είναι 5 ευρώ προκειμένου να αγοράσουμε τα πράγματα που μας έχουν ζητηθεί από το Κέντρο.
Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας γιατί θα κλείσει το ένα ρεύμα του δρόμου ώστε να κινηθούν άνετα οι αθλητές. Καταλαβαίνω ότι μπορούν να υπάρχουν προβλήματα, ότι θα υπάρξουν παράπονα, αλλά ζητάμε την κατανόηση του κόσμου για τουλάχιστον 45λεπτα θα γίνεται μια ζωντανή διαφήμιση για την πόλη μας. Ένα μεγάλο μπράβο στους χορηγούς αλλά και στους εθελοντές. Η διαδρομή είναι καινούργια, μια πολύ πιο γρήγορη διαδρομή για να γνωρίσουν οι δρομείς την ομορφιά της Καλαμάτας παραλιακά!»