Έντονες βολές κατά πάντων , αλλά κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ (φωτογραφίες)

Έντονες βολές κατά πάντων , αλλά κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ  (φωτογραφίες)

Από Λουϊζα Ράγου , Δ. Οικονομάκο και Α. Κατσά
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
Δριμεία κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στον τελευταίο, πως εκβιάζει το λαό και δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες, άσκησε χθες από την Καλαμάτα η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λουίζα Ράγου.
Η κα Ράγου τάχθηκε κατά των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, λέγοντας πως οι λαϊκές ανάγκες έγιναν στόχος των κερδοφόρων μονοπωλίων στο όνομα της καπιταλιστικής σταθεροποίησης και ανάπτυξης.
Κάλεσε σε ριζικές αλλαγές και ανατροπές του σάπιου, όπως το χαρακτήρισε, συστήματος και πρόσθεσε πως η κυβερνητική εναλλαγή που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ  όχι μόνο δεν θα απαντήσει στα προβλήματα του λαού, αλλά κάνει και ζημιά καλλιεργώντας προσδοκίες και δημιουργώντας αυταπάτες. «Δεν μπορούν να βγουν ωφελημένοι θύτες και θύματα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτήθηκε από τον ΣΕΒ  και άλλους παράγοντες.
Στις 26 Μαΐου τα προβλήματα θα είναι εδώ, επισήμανε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε πως όλοι υπόσχονται ελάχιστα στο λαό , που βρίσκονται πολύ μακριά από τις ανάγκες του
Συνεχίζοντας τις βολές της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η μεγαλοστομία του φτάνει έως εκεί  που θα εκπληρωθούν οι στόχοι του να γίνει κυβέρνηση. Πρόσθεσε πως πίσω από το «go back»’, υπάρχει το «come back» σε βιομήχανους και εφοπλιστές, ενώ, χαρακτήρισε πολύ βολική για το σύστημα, την αντιπολίτευση που ασκεί το σύστημα. Όσον αφορά στο χρέος, είπε πως ο καυγάς που γίνεται, δεν αφορά στο λαό, αλλά πίσω του βρίσκονται και νέες συμφωνίες και νέα μέτρα, υπογραμμίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται για το λαό, αλλά για το κεφάλαιο.
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως το πολιτικό σύστημα επεξεργάζεται και εναλλακτικές λύσεις  μέσω της αξιοποίησης των ευρωεκλογών, τα αποτελέσματα των οποίων θα αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές την Ελιά, το Ποτάμι και άλλους σχηματισμούς.
 
Καταλυτικός ο ρόλος του λαού
Χαρακτήρισε καταλυτικό το ρόλο του λαού, ζητώντας να μην δείξει ανοχή και να στηρίξει το ΚΚΕ. Ζήτησε να ψηφίζουν ΚΚΕ ακόμη και όσοι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, αλλά εκτιμούν τη συνεπή του δράση, και να στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα απέναντι στα μονοπώλια.
Σε άλλο σημείο τάχθηκε υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, λέγοντας πως ο λαός δεν πρέπει αν φοβάται και θα γλιτώσει από κάθε απομόνωση που τον καταδίκασε η ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ. Διευκρίνισε ότι η ΕΕ δεν αλλάζει και δεν μεταρρυθμίζεται, αφού καλύπτει συγκεκριμένα συμφέροντα, μεμφόμενη το ΣΥΡΙΖΑ πως δεν ισχύουν τα όσα αυτός ισχυρίζεται.
Καταφέρθηκε και κατά της «Χρυσής Αυγής» ζητώντας από το λαό να τη στείλει με την ψήφο του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ενώ, καταλήγοντας, ζήτησε από τα μέλη κάθε εργατικού σπιτιού να πάνε στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στο χέρι, να ψηφίσουν, να γυρίσουν περήφανοι για την επιλογή τους και την επόμενη να ξαναβγούν στους δρόμους του αγώνα.
 
Βολές από Οικονομάκο και Κατσά
Ακολούθησε χαιρετισμός του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας  Δημ. Οικονομάκου, ο οποίος, μεταξύ άλλων,  άσκησε και αυτός από την πλευρά του δριμεία κριτική κατά των λοιπών συνυποψηφίων του, της Δημοτικής Αρχής, αλλά και κατά του συνδυασμού του Μαν. Μάκαρη,. Ανέφερε όπως τόσο σε αυτόν, όσο και στο συνδυασμό του κ. Νίκα υπάρχουν υμνητές της χούντας κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά σε ένα τοπικό αρθρογράφο (δεν τον κατονόμασε), αλλά και στον υποψήφιο βουλευτή των  ΑΝΕΛ το 2012, Παν. Γεωργόπουλο.
Από την πλευρά του, ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντ. Κατσάς σημείωσε, μεταξύ άλλων πως ένα είναι το δίλημμα αυτών των εκλογών: ή υποταγή στα μνημόνια ή σπάσιμο των αλυσίδων. Και αυτός εξαπέλυσε βολές κατά των λοιπών κομμάτων, επικεντρώνοντας τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον  οποίο είπε πως ευνούχισε κάθε κινηματική διαδικασία.