Απέραντο σκουπιδαριό σε Αυλώνα, Αετό, Τριπύλα

Απέραντο σκουπιδαριό  σε Αυλώνα, Αετό, Τριπύλα

Τις έντονες διαμαρτυρίες δημοτικών και τοπικών συμβούλων των Δημοτικών Ενοτήτων Αετού, Αυλώνος και Τριπύλης άκουσε  ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, για το απέραντο σκουπιδαριό στην περιοχή τους.
Εδώ και δέκα μέρες περίπου, σε πολλές από τις Τοπικές Κοινότητες των τριών αυτών Δημοτικών Ενοτήτων δε γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων. Τα σκουπίδια σχηματίζουν «βουνά», η βρώμα και η δυσοσμία κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και υγιεινή των κατοίκων και την εξάπλωση επιδημιών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Αετού, Αυλώνος και Τριπύλης διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση με το σκουπιδαριό, όπως έλεγαν, όμως, είναι η τελευταία, καθώς δεν μπορούν να την ανεχτούν άλλο.
Σημείωναν, δε, ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες και τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς του προϊσταμένους όφειλε να έχει μεριμνήσει από καιρό για να μη φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και να έχει δρομολογήσει λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής, που μέχρι πρότινος γινόταν με δημοπρασία και σύμβαση με ιδιώτη, αλλά οι παράγοντες έκριναν ότι έπρεπε και μπορούσε ο Δήμος να κάνει μόνος του την αποκομιδή, απλά μισθώνοντας απορριμματοφόρο και με προσωπικό μόνιμο ή συμβασιούχους του Δήμου. Αυτό, όμως, δεν έγινε, και οι διαμαρτυρόμενοι επέρριπταν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου που δε μερίμνησαν και δεν «έτρεξαν» τις διαδικασίες.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος δήλωσε ότι γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα. «Υπήρξε μία εμπλοκή στο θέμα της μίσθωσης του απορριμματοφόρου, γι’ αυτό και δημιουργήθηκε – για πρώτη φορά – αυτό το πρόβλημα στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος και Αετού. Μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα του απορριμματοφόρου, που ελπίζω ότι στις αρχές της εβδομάδας θα έχει επιτέλους ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τις δικές του δυνάμεις – αυτές που έχει σήμερα ο Δήμος – και με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, θα αντιμετωπιστεί στοιχειωδώς το πρόβλημα. Επιδίωξή μας είναι, πριν μπει το καλοκαίρι, να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Του Ηλία Γιαννόπουλου