Γεωργία, τριτογενής τομέας και τουρισμός – πολιτισμός οι τρεις προτεραιότητες του Τάκη Αναστόπουλου

Γεωργία, τριτογενής τομέας και τουρισμός – πολιτισμός οι τρεις προτεραιότητες του Τάκη Αναστόπουλου

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΧΘΕΣ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΙΑ» ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Γεωργία, τριτογενής τομέας και τουρισμός – πολιτισμός οι τρεις προτεραιότητες του Τάκη Αναστόπουλου

Τρεις προτεραιότητες δήλωσε πως θα έχει αν εκλεγεί ευρωβουλευτής με την «Ελιά», ο καλαματιανής καταγωγής υποψήφιος Τάκης Αναστόπουλος, ο οποίος βρέθηκε χθες στη γενέτειρά του.
Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το απόγευμα στο «Φαραί Παλλάς», θα ρίξει βάρος στη γεωργία, όπου σημείωσε ότι ανοίγονται νέες προοπτικές, σημειώνοντας πως η ενίσχυση της επιστροφής των νέων στην πρωτογενή παραγωγή μέσα από δυναμικές καλλιέργειες θα αυξήσει σημαντικά το αγροτικό εισόδημα. Δεύτερη προτεραιότητα θα είναι ο τριτογενής τομέας (υπηρεσίες, τουρισμός), τονίζοντας ότι «ο τριτογενής τομέας, οι φυσικές ομορφιές του νομού μας, προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη».Τρίτη του προτεραιότητα θα είναι η ιστορία και ο πολιτισμός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Μεσσηνία ολόκληρη και η Καλαμάτα ειδικά μπορούν να καταστούν φυτώριο πολιτισμού για την Ελλάδα και φάρος πολιτισμού για τον κόσμο, ενώ στο πλαίσιο αυτό δήλωσε πως θα ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες να αναδειχθεί η Καλαμάτα Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.
Ο κ. Αναστόπουλος, τέως διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συναντήθηκε το πρωί με παράγοντες και εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας, ενώ το απόγευμα, πριν από την ομιλία του, έδωσε συνέντευξη Τύπου. Σε αυτή, τόνισε πως επισκέφθηκε την πόλη που γεννήθηκε, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, για να πάρει δύναμη και κουράγιο από τους ανθρώπους που μένουν στην Καλαμάτα και δουλεύουν για να κρατηθούν στο σήμερα και να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο. «Τώρα που η χώρα βγαίνει όρθια από τη λαίλαπα της κρίσης μπορούμε να ξανακοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Για αυτό το σκοπό θα θέσω τη γνώση και τη μακρόχρονη εμπειρία μου στα ευρωπαϊκά πράγματα. Ο λαός μας έδειξε όλη αυτή την περίοδο υπομονή που αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Με την επιμονή που μας διακρίνει, θα βάλουμε προοδευτικό πρόσημο στη σταθεροποίηση της οικονομίας. Αυτή την καλύτερη Ελλάδα που έρχεται τη θέλουμε μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη. Στηρίζοντας την Ελιά-Δημοκρατική παράταξη και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στις ευρωεκλογές, οι πολίτες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη», σημείωσε μεταξύ άλλων.