Διαφημιστικά φυλλάδια στις τάξεις του 4ου Λυκείου Καλαμάτας!

Διαφημιστικά φυλλάδια στις τάξεις του 4ου Λυκείου Καλαμάτας!

Ένα ασυνήθιστο και περίεργο γεγονός συνέβη την περασμένη Δευτέρα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, όταν οι μαθητικές τάξεις γέμισαν με διαφημιστικά φυλλάδια του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό του Παν. Νίκα «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», Βασίλη Δικαιουλάκου.  
Βεβαίως, το γεγονός από μόνο του δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών. Πώς μπήκαν τα εμπορικά φυλλάδια στις τάξεις των μαθητών; Ήταν σε γνώση του διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος και των καθηγητών; Αν όχι, τι μέτρα πήραν για την αποτροπή του; Ποια είναι η θέση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας; Ο σύλλογος φροντιστών τι θέση πήρε για το θέμα, αν και, όπως μάθαμε ο κ. Δικαιουλάκος, βρίσκεται εκτός του οργάνου;
Κατά παράδοξο τρόπο, μόλις μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός αργά χθες το μεσημέρι, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου έγινε γνώστης του και ήρθε στην εφημερίδα για να δώσει τη δική του εκδοχή.
Όπως μας εξήγησε, είχε δώσει ένα μικρό αριθμό φυλλαδίων για να μοιραστούν έξω από το σχολείο και δε γνωρίζει πώς αυτά βρέθηκαν στις τάξεις των μαθητών.
Μας διαβεβαίωσε, όμως, ότι η παραπάνω πρακτική, να μοιράζονται δηλαδή διαφημιστικά φυλλάδια φροντιστηρίων έξω από τα σχολεία, είναι συνηθισμένη και ακολουθείται από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων του.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη