Εγκρίθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στο αντλιοστάσιο Αγ. Φλώρου

Εγκρίθηκε η αποκατάσταση  των ζημιών στο αντλιοστάσιο Αγ. Φλώρου

Με 24.000 ευρώ

Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Ανατέθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η προμήθεια και τοποθέτηση καλωδιώσεων στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Άγιο Φλώρο, μετά τη μεγάλη κλοπή που είχε σημειωθεί το Μάρτιο.
Τα έργα που θα εκτελεστούν είναι ύψους 24.000 ευρώ και χαρακτηρίζονται ως επείγοντα, ώστε να μην κινδυνεύσει ο κάμπος να μείνει χωρίς νερό τους καλοκαιρινούς μήνες και καταστραφούν οι καλλιέργειες.  
 
Αποκατάσταση
Άγνωστοι δράστες (όπως έχει γίνει και πολλές φορές στο παρελθόν) ξήλωσαν το Μάρτιο ολόκληρο τον εξοπλισμό του αντλιοστασίου που τροφοδοτεί με νερό τους αγωγούς άρδευσης στο Μεσσηνιακό κάμπο.
Ειδικότερα, είχαν κλαπεί όλα τα καλώδια από τους μετασχηματιστές-πίνακες μέχρι και τους ηλεκτροκινητήρες. Επίσης, είχαν αφαιρεθεί δύο κεφαλές από τους μετασχηματιστές. 
Σε σύσκεψη που είχε γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, είχαν καταγραφεί όλες οι ζημιές που είχαν προκληθεί και κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης, προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι καλλιέργειες εν όψει θερινής περιόδου.
Έτσι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή, εγκρίθηκε η δαπάνη των 24.000 για την προμήθεια και τοποθέτηση καλωδιώσεων στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Άγιο Φλώρο.