Εκτός από την Καλαμάτα, ενδιαφέρον για υδατοδρόμια σε Πύλο & Καρδαμύλη

Εκτός από την Καλαμάτα, ενδιαφέρον για υδατοδρόμια σε Πύλο & Καρδαμύλη

Ο χάρτης των υδατοδρομίων 
στη Μεσσηνία 
 

Σε πολλές περιοχές στην Πελοπόννησο επιδιώκεται να αναπτυχθούν υδατοδρόμια, σύμφωνα με το χάρτη που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα (Hellenic Seaplanes).
Μεταξύ άλλων, στο χάρτη ανάπτυξης υδατοδρομίων επισημαίνονται οι παρακάτω περιοχές: Κιάτο, Λουτράκι, Ερμιονίδα (δύο), Άστρος, Μονεμβασιά, Ελαφόνησος, Γύθειο, Καρδαμύλη, Καλαμάτα, Πύλος.

 

Ήδη στην Καλαμάτα εγκρίθηκε από το Λιμενικό Ταμείο η προκήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση άδειας χρήσης χερσαίου χώρου.
Ο προς παραχώρηση χώρος αποτελεί τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα και είναι εκτάσεως έως 120 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται δε στο άκρο του βόρειου κρηπιδώματος του λιμένα Καλαμάτας, απέναντι από το Λιμεναρχείο. Σε αυτόν θα εκτελεσθούν από τον παραχωρησιούχο οι αναγκαίες εργασίες, ώστε να λειτουργήσουν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις. Η σχετική προκήρυξη αποστέλλεται άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έλεγχο και όταν ληφθεί η έγκριση, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

 

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας για το ενδιαφέρον της, τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας δίδει μεγάλη σημασία στη λειτουργία υδατοδρομίου στην Καλαμάτα και επισήμανε πως ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, ανοιχτός σε όποιον επιχειρηματία επιθυμεί να μετάσχει. 
Επιδίωξη του Δήμου Καλαμάτας είναι να λειτουργήσει υδατοδρόμιο όσο το δυνατόν συντομότερα στην περιοχή μας, καθώς αυτό θα αποτελέσει στην ουσία ένα δεύτερο αεροδρόμιο, με όλα τα σχετικά οφέλη.
Η λειτουργία υδατοδρομίου συνεπάγεται τη δημιουργία θέσεων εργασίας άμεσα, λόγω του προσωπικού που θα απασχολείται εκεί, και έμμεσα, λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος και της επιβατικής κίνησης. Η δε εταιρεία Hellenic Seaplanes ενδιαφέρεται, εφόσον της κατακυρωθεί ο διαγωνισμός, για τη λειτουργία του υδατοδρομίου Καλαμάτας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.