Ελεύθερος για δολοφονία Ψυχόπαιδα, στη φυλακή για την 20ετή ποινή του ο 52χρονος

Ελεύθερος για δολοφονία Ψυχόπαιδα, στη φυλακή για την 20ετή ποινή του ο 52χρονος

Δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του 52χρονου, που παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ως ηθικού αυτουργού, όπως κατηγορείται, στη δολοφονία του Σωτ. Ψυχόπαιδα το Νοέμβριο του 2008 στη Μικρομάνη και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, χθες, μετά την απολογία του, κρίθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ωστόσο, ο 52χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για εκβιασμούς καταστηματαρχών, ναρκωτικά και οπλοκατοχή, κάθειρξης 21 ετών και 6 μηνών.
Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Σωτ. Ψυχόπαιδα και καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, για τις περιπτώσεις αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, για οπλοκατοχή, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών, στη μεγάλη υπόθεση που αφορούσε και στη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
Αν και καταζητούνταν χρόνια τώρα από την Αστυνομία, δεν είχε καταστεί δυνατή η σύλληψή του και την προηγούμενη Πέμπτη παρουσιάσθηκε μόνος του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, όπου και παραδόθηκε.
Για την υπόθεση της δολοφονίας Ψυχόπαιδα αναμένεται να απολογηθεί και ο δίδυμος αδελφός του 52χρονου, ο οποίος εκτίει ποινή δις ισόβια για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι και επίσης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του.