Εντυπωσιακή παιδική θεατρική παράσταση με πολλαπλά μηνύματα στο «Τρενοτεχνείο» (φωτογραφίες)

Εντυπωσιακή παιδική θεατρική παράσταση  με πολλαπλά μηνύματα στο «Τρενοτεχνείο» (φωτογραφίες)

Εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, ήταν η θεατρική παράσταση, το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν το βράδυ της Κυριακής, στο «Τρενοτεχνείο» Κυπαρισσίας, μικροί μαθητές! «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» από το βιβλίο του Βασίλη Αναγνώστου η παράσταση και οι ερμηνείες επί σκηνής των παιδιών εξαιρετικές.
Όσοι είχαν την τύχη και την πραγματική τιμή να παρακολουθήσουν την παράσταση, διαπίστωσαν πως δεν ήταν απλώς μια παιδική παράσταση, αλλά ένα θεατρικό δρώμενο που τα παιδιά, οι πρωταγωνιστές, ζούσαν και έδωσαν τον εαυτό τους, την ψυχή τους, για το εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Μηνύματα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινα και αληθινά, από τους πρωταγωνιστές της ζωής που είναι τα ίδια τα παιδιά, δηλαδή το μέλλον.
Όπως έχει πει σχετικά η Ελένη Δρακουλάκου, που μαζί με άλλες μητέρες και γονείς πήραν την πρωτοβουλία και ενθάρρυναν τα παιδιά για την παράσταση: «Το μικρό θεατρικό εργαστήρι μας  προέκυψε από την ανάγκη για δημιουργία. Δουλεύοντας όλο το χειμώνα με τα παιδιά (κυρίως Δημοτικού), ανακαλύψαμε την εσωτερική μας δύναμη. Φαντασία και ελευθερία σκέψης, έκφρασης και κίνησης. Η μικρή μας παρέα έγινε μεγάλη και όλοι μαζί αφεθήκαμε στη μαγεία του θεάτρου. Αυτοσχεδιάζοντας φτάσαμε στη μικρή μας παράσταση “Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” από το βιβλίο του Βασίλη Αναγνώστου. Το νόημα που πήραμε είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε παρωπίδες, αλλά να μπορούμε να κοιτάμε μακριά και πλατιά. Με μυαλά ανοιχτά μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή, με μυαλά ανοιχτά μπορούμε να στοχεύσουμε για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. Ευχαριστώ το “Τρενοτεχνείο” και τον Νίκο Καλογερόπουλο που μας παραχώρησε τη στέγη του όλο αυτόν τον καιρό, ευχαριστώ τους γονείς που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, καθώς και κάποιες μαμάδες που ήταν πάντα δίπλα μου και με βοήθησαν σε ό,τι χρειάστηκα».

του Ηλία Γιαννόπουλου