Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Γ. Καρατζαφέρης από την Καλαμάτα

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε  ο Γ. Καρατζαφέρης από την Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος τους ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης σχολίασε τα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας, αλλά και τη σημασία των ευρωεκλογών.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη αναφέρθηκε σε ένα tweet του κυρίου Αντώναρου, που έγραφε πριν από 10 ημέρες «24+1 έμειναν, πάρε μια τσατσάρα». Σχολιάζοντάς το ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι απευθυνόταν στον Αντώνη Σαμαρά, που δεν έχει πάει φαντάρος ούτε μια ημέρα και εξαγόρασε τη θητεία του με το ιλιγγιώδες ποσό των 3 ευρώ το μήνα.
Στη συνέχεια είπε ότι «φθάσαμε στις 14+1 πριν από τις εκλογές και για το διακύβευμα δε μιλά κανείς. Εγώ ακούω για διλήμματα σαν του κυρίου Βενιζέλου, που επανέλαβε και ο κύριος Τσίπρας, αλλά κανείς δεν λέει στον κόσμο ότι το 80% των αποφάσεων λαμβάνονται στις Βρυξέλες, άρα ποιοι θα πάνε πάνω; Μπορούμε να δεχθούμε ότι ο απλός πολίτης μπορεί να μην ξέρει, αλλά αρχηγοί κομμάτων να μην ξέρουν τι σημαίνει Ευρώπη; Και να βάζουν μέσα ποδοσφαιριστές, δηλαδή θα πάει ο άλλος να κάνει τάκλινγκ στον Όλι Ρεν και στον Αλμούνια; Ένας άλλος πάει και μου βάζει έναν τραγουδιστή αμανέδων; Εντάξει, είναι για τα πανηγύρια εκεί πάνω, αλλά όχι να στείλουμε και τον αμανέ.
Εγώ θα ήθελα πολύ να γίνει αυτό το debate που δε γίνεται και αποφεύγει ο κύριος Σαμαράς. Δεν είναι, άλλωστε, ούτε η πρώτη, αλλά ούτε και η τελευταία, όμως ποια Ευρώπη πάμε να αντιμετωπίσουμε; Την Ευρώπη του Λαϊκού Κόμματος; Του Σοσιαλιστικού Κόμματος; Ας μην κοροϊδεύουν, ο ένας είναι ο κύριος Σουλς και μέχρι πέρυσι ήταν ο κύριος Πέτερ, Γερμανοί και οι δύο, άρα και τα δύο αυτά κόμματα υπηρετούν την Ευρώπη της Γερμανίας.
Εγώ προσωπικά ανήκω στους ευρωσκεπτικιστές, που ήμουν και αντιπρόεδρος. Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη των Εθνών. Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση της Γερμανίας που υπάρχει δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτά, όμως, δεν τα λέει το Mega, αφού αυτό πρέπει να στηρίξει τους ανθρώπους που το αβαντάρουν. Έτσι δε βγαίνει η αλήθεια, με μεγάλο κίνδυνο ότι δεν ψηφίζει ο πολίτης, αφού ψηφίζει ο Πρετεντέρης δια των πολιτών, αφού δύο χρόνια του κάνει πλύση, πάει ο άλλος και ψηφίζει με τη σκιά του Πρετεντέρη και αυτό είναι το ολέθριο. Και ο ακριβοπληρωμένος αυτός δημοσιογράφος πληρώνεται για να κάνει το ρόλο του ντοπέρμαν.
[…] Μότο μας είναι η λέξη αφύπνιση, αν δεν φύγει η τσίμπλα από τα μάτια και το κερί από τα αυτιά, τότε πελαγοδρομούμε. Πρέπει ο πολίτης να γίνει συνειδητοποιημένος και να ξέρει τι και γιατί ψηφίζει».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για τις δημοσκοπήσεις που, όπως είπε, δεν πιστεύει: «Δίνουν μάξιμουμ 25% σε Σαμαρά και Βενιζέλο. Με αυτό το ποσοστό ποια νομιμοποίηση θα έχει μια κυβέρνηση του 25%; Επομένως, κάτι θα γίνει, άρα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ήταν ένα κακό αυτό, αλλά αυτό είναι κομμένο στα τρία: είναι ο δεξιούλης κύριος Τσίπρας που πλέον στο πρόγραμμά του δε βλέπω πολλές διαφορές από αυτό του Βενιζέλου- Σαμαρά στα ευρωπαϊκά, είναι όμως και ο σταλινικός κύριος Λαφαζάνης, που λέει τελείως άλλα πράγματα και είναι ο κύριος Δραγασάκης, που λέει άλλα πράγματα. Επομένως, να εμπιστευτούμε ένα κόμμα σπασμένο στα τρία; Το βλέπω πάρα πολύ επικίνδυνο. Έτσι, η υπόθεση πολιτικά οδηγείται ανάμεσα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη.
Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική καμπή για την Ελλάδα και ζούμε τις παραμονές του 1952, δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Ελλάδα να παραπατήσει. Πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε το μέγεθος εκείνο που θα συστήσουν μια μεγάλη αστική δημοκρατία απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν».
 
Εθνικές εκλογές
Σε ερώτησή μας για το αν πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι «πρέπει να γίνουν, όταν συσταθεί αυτό το τόξο της αστικής δημοκρατίας, διαφορετικά κινδυνεύουμε να πέσουμε σε λακκούβες. Σε αυτό το τόξο μπορούν να συμμετέχουν όλοι εκτός από τον κύριο Σαμαρά, που είναι το εμπόδιο, όπως και όσοι έχουν υπογράψει την επιστολή προς την κυρία Λαγκάρντ. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, εδώ και το νεκροταφείο της Καλαμάτας γεμάτο αναντικατάστατους είναι».
 
Αυτοδιοικητικές εκλογές
Για τη στήριξη των συνδυασμών σε αυτές τις εκλογές, δήλωσε ότι πήραν απόφαση στο ΛΑΟΣ φέτος να βαδίσουν έναν άλλον δρόμο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα: «Συγκεκριμένα, δώσαμε μια οδηγία στα κομματικά στελέχη ο καθένας να επιλέξει όπου πιστεύει, αφού αυτός ξέρει την τοπική κοινωνία και ταυτοχρόνως να μην είναι ακραία, να μην πάει κάποιος με τη Χρυσή Αυγή ή την ΑΝΤΑΡΣΙΑ κ.λπ. Έτσι, λοιπόν, έχουμε 12 φορές περισσότερους υποψηφίους από το 2010. Εγώ θα βγάλω συμβούλους και αν τα καταφέρω, θα μπορώ να επηρεάσω καταστάσεις».   

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση