Επίσημα υποψήφια ευρωβουλευτής η Καλαματιανή Α. Τσουλάκου

Επίσημα υποψήφια ευρωβουλευτής η Καλαματιανή Α. Τσουλάκου

Παρότρυνση προς τους πολίτες να ξεσηκωθούν με ειρηνικό τρόπο, «να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να προσέλθουν στις κάλπες», διατύπωσε από την Αθηναΐδα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, εκφράζοντας έτσι και μία αγωνία για την αποχή στις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή.
«Έλληνες, σηκωθείτε, ελληνικέ λαέ, ξεσηκώσου. Η αλλαγή δε θα έλθει από μόνη της», τόνισε- μεταξύ των άλλων -ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Καλούμε τους Έλληνες να ξεσηκωθούν με ειρηνικό τρόπο. Να συμβάλουν, ώστε να τελειώνουμε με τα ψέματα. Να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους. Να μην πέσουν στην παγίδα του καναπέ και της αποχής», ενώ σημείωσε: «Το σύστημα αυτό θέλει, την απάθεια».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της και προσέθεσε: «Χτίζουν τείχη που αποκλείουν εκατομμύρια ανθρώπους από τα στοιχειώδη. Δημιουργούν ένα νέο απαρτχάιντ, του σκότους και του χρήματος, που διαιρεί την Ευρώπη». Μεταξύ των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο είναι και η Καλαματιανή Άλκηστις Τσουλάκου.
Η Άλκηστις Τσουλάκου είναι 29 ετών. Γεννήθηκε το 1985 στην Καλαμάτα, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στην Πολυτεχνική Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Η εργασιακή της ζωή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008. Από την αρχή συμμετείχε στο ∆.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Nokia Solutions Networks και αυτή τη στιγμή διανύει τη δεύτερη θητεία της ως πρόεδρος.
Τον Αύγουστο του 2012 προσκλήθηκε ως νέα συνδικαλίστρια από τη Νεολαία της Γερμανικής DGB σε περιοδεία στο κρατίδιο της Έσσης (Solidaritätstour Griechenland) και την Πρωτομαγιά του 2013 παρευρέθη στην πόλη του Χέρμπορν καλεσμένη από το IG Metal. Στόχος ήταν να καταθέσει τα προβλήματα που βιώνει η γενιά της στην Ελλάδα. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Α.Π.