Η Γιώτα Νέγκα σε μια ιδιαίτερη, προσωπική συναυλία στην Καλαμάτα

Η Γιώτα Νέγκα σε μια  ιδιαίτερη, προσωπική συναυλία στην Καλαμάτα

Σε μια ιδιαίτερη, προσωπική, συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Καλαματιανοί τη Γιώτα Νέγκα την προσεχή Παρασκευή, στο Yacthing Cafe.
Η Γιώτα Νέγκα μάς καθήλωσε με τη φωνή της ήδη από το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε. Το single του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, «Με τα μάτια κλειστά», που περιείχε και το ομότιτλο τραγούδι, έγινε η αφορμή για να γνωρίσουμε όλοι μία συναρπαστική φωνή με υπέροχο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα μία ολοκληρωμένη ερμηνεύτρια, από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία, που ξεκινά από τις μεγάλες λαϊκές φωνές του παρελθόντος για να δώσει στη συνέχεια το δικό της ευδιάκριτο στίγμα σε ό,τι ερμηνεύει, η Γιώτα Νέγκα θεωρείται ήδη μία σπουδαία, αγαπημένη  ερμηνεύτρια.
Οι ζωντανές εμφανίσεις της στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών, όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Έλλη Πασπαλά, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Δημήτρης Μπασης, ο Γιάννης Κούτρας κ.ά., δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ ο Κώστας Λειβαδάς και ο Θοδωρής Γκόνης εμπιστεύθηκαν τη φωνή της για τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Έχω άνθρωπο», που κυκλοφόρησε και σε δίσκο.
Το 2013 πραγματοποίησε και μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων με την προσωπική παράσταση με τίτλο «Με τα μάτια κλειστά», που επιμελήθηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης στη «Χελώνα», ενώ από την άνοιξη του 2013 συμμετέχει στο μουσικό έργο «Ποιος τη ζωή μου…», ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, του Μίκη Θεοδωράκη.
Αυτό τον καιρό, ύστερα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου με το συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, όπου παρουσίασε το νέο της άλμπουμ «Καινούριο Φιλί» που μόλις κυκλοφόρησε, η Γιώτα Νέγκα, με τη συνοδεία του Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο και του Νίκου Κατσίκη στο μπουζούκι, παρουσιάζει σε επιλεγμένες σκηνές στην Ελλάδα μία προσωπική συναυλία, μία παλέτα αγαπημένων τραγουδιών με αποχρώσεις από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής. Από την μπαλάντα έως το κλασσικό λαϊκό και από τα καινούρια τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και τους σύγχρονους τραγουδοποιούς έως τα παραδοσιακά ακούσματα, η απόσταση μικραίνει με την παρουσία μιας φωνής που αναμειγνύει τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων με τις υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις, σε ένα μαγευτικό ηχητικό τοπίο.