«Θαύματα» έκαναν πάλι κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι!

«Θαύματα» έκαναν πάλι κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι!

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
 
«Θαύματα» έκαναν πάλι
κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι!
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Το απόγευμα της Κυριακής, μετά το κλείσιμο των τριών καλπών στη Μεσσηνία, τίποτα δεν προμήνυε πόσο δύσκολα θα εξελισσόταν η βραδιά, ιδιαίτερα για το Δήμο Μεσσήνης.
Η διαδικασία στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου ήταν εγκατεστημένα τα εκλογικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και για την ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης, ξεκίνησε με πολύ ήρεμους ρυθμούς και οι προβλέψεις ήθελαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα να έχει καταχωρηθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποτελεσμάτων. Οι προσδοκίες τους, όμως, διαψεύστηκαν.
Επίσης, για άλλη μία φορά, υπήρξαν σημαντικά προβλήματα με κάποια τηλεγραφήματα δικαστικών αντιπροσώπων.
 
Με ηρεμία
Η κίνηση στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπως προαναφέραμε, ήταν υποτονική όλο το βράδυ των εκλογών και στην αίθουσα όπου ενημερώνονται οι εκπρόσωποι των συνδυασμών και των κομμάτων, υπήρχε μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, που με συνεργείο κατέγραφαν τα αποτελέσματα που έφταναν στο Τμήμα Εκλογών.
Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με μεγάλο νικητή τον Πέτρο Τατούλη, αλλά και για τους Δήμους Μάνης και Οιχαλίας, με καθαρή υπεροχή των Γιάννη Μαραμπέα και Αριστείδη Σταθόπουλου αντίστοιχα.
Αντίθετα, στο Δήμο Μεσσήνης από νωρίς είχε φανεί ότι η βραδιά θα εξελισσόταν σε θρίλερ για γερά νεύρα.
Μάλιστα, σε όσους παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα, ένα μικρό μπέρδεμα στην καταχώρηση των πρώτων έφερε «παγωμάρα» και απορίες. Στα δύο πρώτα εκλογικά τμήματα, τα αποτελέσματα που καταχωρήθηκαν στη βάση δεδομένων του Τμήματος Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που καταχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα το μεν πρώτο να βγάζει μπροστά τον κ. Τσώνη, το δε υπουργείο τον κ. Αναστασόπουλο. Γρήγορα, όμως, διορθώθηκε το λάθος, καθώς εντοπίσθηκε ότι στο τηλεγράφημα που είχε παραδώσει η δικαστική αντιπρόσωπος είχαν αναγραφεί με άλλη σειρά τα αποτελέσματα.
 
Τα «θαύματα» των
δικαστικών αντιπροσώπων
Ωστόσο, υπήρξαν και αυτή τη φορά αρκετά προβλήματα με δικαστικούς αντιπροσώπους. Από τα συνηθέστερα το βράδυ της Κυριακής ήταν η λανθασμένη πρόσθεση των αποτελεσμάτων, με συνέπεια να μη συμφωνούν τα νούμερα που ανέγραφαν.
Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις δικαστικοί αντιπρόσωποι είχαν μπερδευτεί και έγραφαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στα τηλεγραφήματα των περιφερειακών ή των δημοτικών εκλογών και ανάποδα.
Πάντως, ένα ήταν το τηλεγράφημα που «τρέλανε» το Τμήμα Εκλογών. Παρατηρώντας το στη διπλανή φωτογραφία, και συγκεκριμένα στο τμήμα του «πόσους ψήφους έλαβε ο κάθε συνδυασμός», θα διαπιστώσετε ότι ο πρώτος συνδυασμός που αναφέρεται είναι η «Πελοπόννησος Πρώτα» του υποψήφιου περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη, ενώ ο δεύτερος η «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης» του υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης, Γ. Τσώνη!
Όλα αυτά, φυσικά, διορθώθηκαν με τηλεφωνικές παρεμβάσεις των υπευθύνων του Τμήματος Εκλογών προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Τέλος, σε «αναμμένα κάρβουνα» ήταν το Τμήμα Εκλογών μέχρι και χθες το μεσημέρι, καθώς είχε χάσει τα ίχνη της δικαστικού αντιπροσώπου από εκλογικό τμήμα της Μάνης και συγκεκριμένα την Καρδαμύλη. Παρά τις προσπάθειες να εντοπισθεί, αυτό δεν κατέστη εφικτό, ούτε στο κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα από το συγκεκριμένο τμήμα για καμία από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τελικά, αργά το μεσημέρι χθες η δικαστική αντιπρόσωπος εμφανίσθηκε και τα αποτελέσματα καταχωρήθηκαν.