Καλαμάτα- Εθνική Ενόπλων: Νικήτρια η «γαλανόλευκη» με ξέφρενο δίλεπτο αλλά σε άδειο γήπεδο

Καλαμάτα- Εθνική Ενόπλων: Νικήτρια η «γαλανόλευκη» με ξέφρενο δίλεπτο αλλά σε άδειο γήπεδο

Η Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκε χθες στην Μεσσηνία για να δώσει το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Μαύρη Θύελλα, ωστόσο η παρουσία της δεν συγκίνησε τους φίλους του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, που δεν ακολούθησαν το δρόμο για το Δημοτικό Στάδιο. Μπορεί ν’ απουσίαζαν κάποια από τα δυνατά ονόματα (Σιόβας, Μανωλάς κ.ά), ωστόσο μετείχαν στο χθεσινό φιλικό παίκτες με παρουσία στην Super League, όπως οι Δεληζήσης, Τσιλιγκίρης, Γιαννακόπουλος, Λυκογιάννης, Αυλωνίτης και πολλοί ακόμη προερχόμενοι από πρωταθλήματα της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, που προσέφεραν αρκετά καλό θέαμα, ωθώντας τη «γαλανόλευκη» στη νίκη με σκορ 2-0. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον προπονητή της Εθνικής Ενόπλων Βασίλη Βούζα, αλλά και τον Μίλτο Γκόφα, να τεστάρουν τους ποδοσφαιριστές τους, κάνοντας κάποιες δοκιμές εν όψει της συνέχειας. Ειδικότερα για την Καλαμάτα, ο Αιγιώτης τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποίησε και τους πέντε νεαρούς που βρέθηκαν στο στάδιο προκειμένου να δείξουν τις δυνατότητές τους. Ο λόγος για τους Νίκο Κόλλια (Εράνη), Διονύση Γεωργιόπουλο (Δώριο), Παντελή Πανταζή (Φαραί), Νίκο Δημητρίου (Ασπρόχωμα) και Νίκο Νικολόπουλο (Βέργα), που χρησιμοποιήθηκαν για αρκετό χρονικό διάστημα στην επανάληψη.
 
Όλα κρίθηκαν στο πρώτο μισάωρο
Μετά το μουδιασμένο και αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, η εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων πήρε τα ηνία και έδειξε μέρος των αρετών της. Έτσι στο 25΄ ύστερα από κόρνερ του Τσιλιγκίρη και κακή εκτίμηση του Ριγανά, ο Δεληζήσης με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για την γαλανόλευκη. Πριν κοπάσουν τα χαμόγελα, ήρθε και το δεύτερο γκολ, καθώς στο 26΄ από ωραία προσπάθεια του Αργυρόπουλου, από τα δεξιά, και εξαιρετική σέντρα, ο Πασάς με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους (η διάρκεια κάθε ημιχρόνου ήταν 40 λεπτά) τίποτε το αξιοσημείωτο δεν έγινε μπροστά από τις δύο εστίες ενώ και στην επανάληψη ο ρυθμός κινήθηκε στη μετριότητα, κάτι που ήρθε λογικά ως αποτέλεσμα των πολλών και συνεχών αλλαγών αλλά και του κακού αγωνιστικού χώρου.
 
 
Διαιτητής Μεσσήνιος και από Super League
Διαιτητής του φιλικού ήταν ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, που κατάγεται ως γνωστόν από το Διαβολίτσι, ωστόσο ο 34χρονος ρέφερι σφυρίζει με τα «χρώματα» της Ένωσης Κορινθίας.
Τα τελευταία τρία χρόνια ακολουθεί τη διαδρομή της Super League, ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν οι κ.κ. Καραντίκας και Μπαζακούλας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς (41΄ Κωνσταντακόπουλος), Σοφός (41΄ Κουντάνης), Τριανταφυλλάκης (20΄ Λιόλιος), Καντούτσης (20΄ Σκαρλάτος), Πούτσης (20΄ Σκόνδρας), Μαρτίνος (20΄ Ζαχαρόπουλος), Καλαντζής (20΄ Ηλιόπουλος), Αθανασόπουλος (20΄ Οντβόνγκ), Κωνσταντόπουλος (41΄ Πανταζής), Μπελεβέτης (41΄ Γεωργιόπουλος), Καραχάλιος (41΄ Κόλλιας), ενώ αγωνίστηκαν ακόμη οι Κακαλής (55΄), Τσιρίλο (57΄), Κουρούπης (57΄), Ν. Δημητρίου (60΄), Οδεμισιώτης (69΄) και Νικολόπουλος (69΄).
ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ: Γιαννακόπουλος (32΄ Λυμπερόπουλος), Ρουμπουλάκου, Αυλωνίτης (32΄ Ηρακλής), Τσιλιγκίρης, Λυκογιάννης, Δεληζήσης, Σταθάκης, Αργυρόπουλος, Αρκούδας, Πασάς, Σπανός και στην επανάληψη αγωνίστηκαν ακόμη οι Τσιάνος, Ασωνίτης, Mπελέρης, Σιδηρόπουλος, Μητροφάνης, Μπουγατσιάς, Τζανέτος, Κουρουπάκης, Θάνος, Βεστάκης, Κώφας, Αργάνης.
 
Μεσσηνιακό άρωμα στην Εθνική Ενόπλων
Έντονο μεσσηνιακό άρωμα έχει η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της τόσο ο Σωτήρης Λυμπερόπουλο, όσο και ο Νίκος Αργάνης. Βεβαίως δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην παρουσία του πρώην παίκτη της Καλαμάτας Σίμου Ρουμπουλάκου, που αγωνίστηκε χθες ως βασικός.
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου