Καμία παράβαση στις μεσσηνιακές εταιρείες μετάλλων

Καμία παράβαση στις μεσσηνιακές  εταιρείες μετάλλων

«Καθαρές» από κάθε άποψη βρέθηκαν στη Μεσσηνία τέσσερις επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων, ύστερα από έλεγχο της Αστυνομίας.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη, η Αστυνομία, με τη συνδρομή και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, πραγματοποίησε  ελέγχους σε 16 επιχειρήσεις – εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων, με σκοπό την καταπολέμηση της κλοπής και παράνομης διακίνησής τους. Τέσσερις από αυτές ελέγχθηκαν στη Μεσσηνία, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.
Στους υπόλοιπους ελέγχους συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο για καταδικαστικά έγγραφα, ένα για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και ένα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν μία παράβαση για ανασφάλιστη εργασία, μία παράβαση για ρύπανση του περιβάλλοντος και μία παράβαση για στέρηση της προβλεπόμενης από το νόμο άδεια λειτουργίας.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης μία υπόθεση κλοπής μεταλλικών εξαρτημάτων και μηχανημάτων από εργοστάσιο στον Άγιο Βασίλειο Τρίπολης. Βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.