Κατηγορηματικά θα λειτουργήσει το Μέγαρο εν όψει του Διεθνούς Φεστιβάλ απαντά ο Δήμος Καλαμάτας

Κατηγορηματικά θα λειτουργήσει το Μέγαρο εν όψει του Διεθνούς Φεστιβάλ απαντά ο Δήμος Καλαμάτας

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας τις προηγούμενες ημέρες για τα προβλήματα που υπάρχουν στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά για τη λειτουργικότητά του εν όψει διοργάνωσης του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, δίνει τη δική του απάντηση.
Σε σχετική επιστολή του αναφέρονται τα εξής: «Στις 10 Απριλίου 2014, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο με Α.Π. 19433 έγγραφο της προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τα αποσπάσματα που αναπαράγονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο “Εκτός λειτουργίας η κεντρική σκηνή”.
Αναρωτιέμαι τι συνέβη στις 3 Μαΐου 2014 και αναφέρεστε ξαφνικά στο συγκεκριμένο θέμα, όταν η εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών είναι γνωστή εδώ και σχεδόν ένα μήνα από τις 10/4/14. Επίσης, παρατηρώ ότι απομονώνονται και παρουσιάζονται φράσεις κατά το δοκούν, από ένα έγγραφο 7 σελίδων, στρεβλώνοντας έτσι το συνολικό νόημα του εγγράφου.
Καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δημιουργούνται εντυπώσεις, πολλές φορές λανθασμένες, σκόπιμο είναι να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα. Το Μέγαρο Χορού “δυστυχώς” είναι άλλο ένα μεγάλο έργο που κοιμόταν τόσα χρόνια και ξαφνικά ολοκληρώθηκε από αυτήν τη Δημοτική Αρχή, με ενέργειες του δημάρχου Π. Νίκα.
Όσο για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα θέματα που προκύπτουν από έναν πλημμελή εργολάβο, σας απαντώ και εγώ με απόσπασμα του εν λόγω εγγράφου: “Σε περίπτωση που ο ανάδοχος δεν αποκαταστήσει τις πλημμέλειες μέσα στην προθεσμία που τάσσεται σε αυτόν με την ειδική διαταγή……, τότε οι εργασίες αποκατάστασης της πλημμέλειας μπορεί να εκτελεστούν με μέριμνα της διευθύνουσας υπηρεσίας με οποιονδήποτε τρόπο σε βάρος και για λογαριασμό του αναδόχου με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων του κυρίου του έργου……”.
Ο Δήμος δρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Μέγαρο Xορού θα λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και θα λειτουργήσει έγκαιρα για τις παραστάσεις του επόμενου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη