Μειώθηκε η ποινή κατηγορουμένου για τον ξυλοδαρμό της ιατρού συντρόφου του


Για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά της ιατρού συντρόφου του καταδικάσθηκε χθες εργαζόμενος στο χώρο της υγείας, σε υπόθεση που είχε ορισθεί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, αλλά εκδικάσθηκε σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο εργαζόμενος είχε καταδικασθεί σε 4 χρόνια φυλάκισης. Χθες το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου, αναφέροντας ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη του, και έτσι μείωσε την ποινή σε 15 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με όσα κατηγορήθηκε, ξεκίνησε σχέση με την ιατρό ένα χρόνο μετά το θάνατο της γυναίκας του, η οποία, ωστόσο, ήταν αρκετά θυελλώδης με αρκετά διαστήματα χωρισμού.
Ο μεν κατηγορούμενος ανέφερε απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά της συντρόφου του, με επιθέσεις εναντίον του, η δε ιατρός από την πλευρά της μιλούσε για κακοποίησή της και εκβίαση συγγενικών της προσώπων. Επίσης, ισχυρίζεται ότι πολλές φορές τού είχε ζητήσει να χωρίσουν.
Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι της. Η ιατρός κατήγγειλε ότι έπειτα από λογομαχία τη χτύπησε σε πρόσωπο και θώρακα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να υποστεί απώλεια συνείδησης με επιληπτικές κρίσεις.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Β.Β.