Ξεμπλοκάρει από την Αρχαιολογία το Τζάνε – Καλαμάκι και ξεκινούν εργασίες

Ξεμπλοκάρει από την Αρχαιολογία  το Τζάνε – Καλαμάκι και ξεκινούν εργασίες

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την κατασκευή του τμήματος Γέφυρα Τζάνε – Έξοδος Καλαμακίου, του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη, με προϋπολογισμό 23.400.000 ευρώ και μήκος 7,4 χιλιομέτρων.
Όπως απάντησε ερωτώμενη από το «Θάρρος» η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, το θέμα λύθηκε σε συνεννόηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και καθυστερούσε την έναρξη των εργασιών αφορούσε στα ζητήματα που είχαν προκύψει με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.  
Η κα Μενδώνη δεσμεύθηκε ότι θα γίνονται παράλληλα οι ανασκαφικές εργασίες για αρχαία που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή και οι εργασίες υλοποίησης του οδικού τμήματος, ώστε να μην καθυστερήσει περισσότερο η υλοποίηση του έργου.
Παράλληλα, η κα Νικολάκου σημείωσε ότι προωθούνται οι ανάλογες υπηρεσιακές διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει κανονικά η εκτέλεση του έργου.
Υπενθυμίζεται ότι αυτό δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβριο του 2012, το Νοέμβριο υπογράφτηκε η σύμβαση, ενώ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί  σε ένα χρόνο από τώρα, δηλαδή το Μάιο του 2015.
B.B.