Οι επαγγελματίες της Δυτικής Μάνης καλωσόρισαν τους πρώτους επισκέπτες στη Στούπα (φωτογραφίες)

Οι επαγγελματίες της Δυτικής Μάνης  καλωσόρισαν τους πρώτους επισκέπτες στη Στούπα (φωτογραφίες)

Τους πρώτους τουρίστες της περιοχής καλωσόρισε το απόγευμα της Πέμπτης, στην παραλία της Στούπας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δυτικής Μάνης. Η εκδήλωση αυτή γίνεται, σχεδόν κάθε χρόνο, τα τελευταία 20 χρόνια, ανέφερε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σ. Σαραντέας, προσθέτοντας πως διοργανώνεται μετά τη δεύτερη Κυριακή της άφιξης των οργανωμένων τουριστών στην περιοχή. Τότε, υπάρχει ένα καλό ποσοστό πληρότητας και διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση ως ένδειξη ευχαριστίας για την παρουσία τους.
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, τη συγκεκριμένη περίοδο οι Έλληνες τουρίστες αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό 2-3%. Η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και ξεπερνά το 65-70%, ενώ οι υπόλοιποι τουρίστες προέρχονται, κυρίως, από τη Νορβηγία.
Στο χαιρετισμό που αναγνώστηκε από πλευράς συλλόγου, καλωσορίστηκαν οι επισκέπτες στη Δυτική Μάνη, ενώ εκφράστηκαν ευχές για καλή διαμονή. Έγινε αναφορά στα φυσικά κάλλη της περιοχής, τα μνημεία της και την παραδοσιακή διατροφή, ενώ, όπως επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπούσε στο να δοθεί και μία πολιτιστική γεύση.
Η ορχήστρα από τις «Σπονδές» απέδωσε ελληνικά τραγούδια, ξεκίνησε ο χορός, όπου συμμετείχαν Έλληνες και τουρίστες και στις 8.00 το βράδυ εμφανίστηκε ο Χορευτικός Σύλλογος Σταυροπηγίου «Ζαρνάτα», που απέδωσε παραδοσιακούς χορούς.
Ταυτόχρονα, προσφέρονταν τοπικά προϊόντα από επαγγελματίες και συλλόγους της περιοχής, που έγιναν ανάρπαστα από τους παριστάμενους.  

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου