Ο Κώστας Αθανασόπουλος στο «Θ»: «Κάποιοι δε με ήθελαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας…»

Ο Κώστας  Αθανασόπουλος στο «Θ»: «Κάποιοι δε με ήθελαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας…»

Από το 1987 είχε συνεχή παρουσία στα τοπικά κοινά
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Η ετυμηγορία των πολιτών την περασμένη Κυριακή στο Δήμο Καλαμάτας έκρυβε, όπως ήταν φυσικό, δυσάρεστες και ευχάριστες εκπλήξεις για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Πρωτοβουλία».  Αν δε μας απατά η μνήμη μας, η Μαρία Οικονομάκου πρέπει να είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των δημοτικών εκλογών στην Καλαμάτα.
Από εκεί και πέρα, η κάλπη έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για ορισμένα ιστορικά στελέχη της παράταξης. Έτσι, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, δεν εκλέγονται ο Κώστας Αθανασόπουλος, ο Ανδρέας Γουρδέας, ο Τάκης Βασιλόπουλος, ο Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο προερχόμενος από την Περιφέρεια Νίκος Μπαρούνης και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, Κώστας Ανδρεάκος, Βασίλης Δικαιουλάκος και Αναστάσιος Μπούρας.
Τη μεγαλύτερη ιστορία στα κοινά του Δήμου έχει ασφαλώς ο Κώστας Αθανασόπουλος, ο οποίος εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς της Καλαμάτας. Η πρώτη του απόπειρα να ανακατευτεί με τα κοινά ήταν το 1975, αλλά η υποψηφιότητά του δεν προχώρησε για διαδικαστικούς λόγους. Από το 1987, όμως, και εντεύθεν συμμετείχε συνεχώς και, μάλιστα, αν εκλεγόταν εκ νέου δημοτικός σύμβουλος, θα ήταν το ιστορικότερο μέλος του, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Νταγιόπουλου.
Με τον κ. Αθανασόπουλο είχαμε μια σύντομη συνομιλία χθες το πρωί. Εμφανώς στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα, μας είπε ότι είχε σκοπό να υπηρετήσει για τελευταία φορά το θεσμό του δημοτικού συμβούλου, αλλά οι πολίτες είχαν διαφορετική γνώμη: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, και νιώθω κάπως άβολα. Φαίνεται η στάση μου δεν ήταν αρεστή σε κάποια κέντρα που κατευθύνουν τους πολίτες, αλλά δε συμμετείχα συνειδητά και στο πανηγύρι των υποσχέσεων. Αυτό, ίσως, είναι το τίμημα που πλήρωσα. Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσω να πω περισσότερα πράγματα για το παρασκήνιο του… αποκεφαλισμού μου».