Πανάξια άνοδος για τα κορίτσια του Μεσσηνιακού στην Α2

Πανάξια άνοδος για τα κορίτσια του Μεσσηνιακού στην Α2

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο σφράγισε την άνοδό της στην Α2 η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού. Το καλαματιανό συγκρότημα κέρδισε την Κυριακή την ΕΑΠ μέσα στο …σπίτι της, με μια επική ανατροπή, καθώς οι «πράσινες» βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ, αλλά κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν και να πάρουν τη νίκη στο τάι μπρέικ! Ήταν ο 2ος από τους δύο τελικούς των πλέι οφ του Η’ Ομίλου της Β’ Εθνικής Περιφερειακό, χωρίς να χρειαστεί να παιχθεί τρίτο παιχνίδι, με το ΜΓΣ να κάνει το 3-1 στις νίκες (1-1 στην κανονική διάρκεια και νίκη στην Καλαμάτα στον 1ο τελικό την περασμένη Τετάρτη).
Η Γωγώ Σουρή και η …παρέα της έχουν καταγράψει ένα εντυπωσιακό «στατιστικό» φέτος, με 13 νίκες στο πρωτάθλημα, μια -σε βάρος της Κορίνθου- στον ημιτελικό των πλέι οφ, και δύο τώρα επί της ΕΑΠ, 16 επιτυχίες στο σύνολο, έναντι μιας ήττας, η οποία ήταν μάλιστα άδικη, λόγω διαιτησίας!
Αν και οι «πράσινες» θα είχαν την ευκαιρία για 3ο παιχνίδι στο Κλειστό αν κάτι πήγαινε στραβά προχθές στην Πάτρα και είναι σίγουρο ότι δεν θα την έχαναν, η εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής έκανε την άνοδο πιο εντυπωσιακή και γλυκιά… Δεν είναι και λίγο πράγμα να χάνεις 2-0 (25-20, 25-19) και να κερδίζεις στο τέλος 21-25, 18-25, 7-15… Η καλαματιανή ομάδα δε μπήκε καλά στο παιχνίδι, ωστόσο είχε την ευκαιρία να δείξει την «ψυχή» που διαθέτει, με την παίκτρια-προπονήτρια Γωγώ Σουρή, να συμβάλει με το …μαγικό φτερό της και τις εσωτερικές αλλαγές που εφάρμοσε.
Μαζί με τις συμπαίκτριές της, τους περίπου 30 φιλάθλους και παράγοντες που έζησαν από κοντά όλη την αγωνία και συγκίνηση, πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος, προβάροντας και τα επετειακά μπλουζάκια της ανόδου!
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σουρή, Εξηνταβελώνη, Φωτεινάκη, Νταγιοπούλου, Νίκα, Δολγυρα, Καλιδώνη, Σιρίνινα, Μπούνα, Αντωνοπούλου, Γεωργουλάκου, Κουτσουροπούλου.
-Τη νέα σεζόν η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από δύο ομάδες στην Α2 των γυναικών, όπου ανανέωσε τη συμμετοχή του ο Ακρίτας, ενώ στην Α2 ανδρών θα συνεχίσει η Καλαμάτα ’80.

Δροσινός: Επιβραβεύθηκε η προσπάθειά μας 
Οι απονομές στη θριαμβεύτρια γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού θα γίνουν σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θ’ ανακοινωθεί από τους υπεύθυνους.
Μιλώντας στο «Θ» ο έφορος του τμήματος, Χρήστος Δροσινός, ο οποίος έζησε από πολύ κοντά όλη τη διαδρομή, τόνισε για την επιτυχία της ανόδου:  «Το αξίζανε τα κορίτσια! Ήταν μεγάλη η προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή της Γωγώς Σουρή, που μεταξύ άλλων κατάφερε να κρατήσει τα κορίτσια ενωμένα στο γήπεδο. Σιγά σιγά και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήρθε η άνοδος που αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για όλους».