Παραπλάνηση πολιτών χρησιμοποιώντας το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ

Παραπλάνηση πολιτών  χρησιμοποιώντας το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ

Φαινόμενα εκμετάλλευσης πολιτών διαπιστώθηκαν πρόσφατα, χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, όπως το τελευταίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Για το λόγο αυτό, «το προσωπικό και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ θα ήθελαν να ενημερώσουν το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που, χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ή άλλων αναγνωρισμένων προγραμμάτων απεξάρτησης, εξαπατούν τους συμπολίτες μας, είτε αποκομίζοντας χρήματα είτε για προσωπικό όφελος.
Οι τρόποι που συνήθως χρησιμοποιούνται αφορούν:
-σε οικονομική ενίσχυση των ατόμων με τη δικαιολογία της προσπάθειας για απεξάρτηση σε θεραπευτικό πρόγραμμα, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία πολιτών
-σε πώληση περιοδικών ή άλλων προϊόντων στο δρόμο, σε καφετέριες κ.λπ.
-σε χρησιμοποίηση μέσων μεταφοράς (π.χ. ταξί) με την αιτιολογία ότι παρακολουθούν ή παρακολουθούσαν το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, εξαπατώντας τους επαγγελματίες.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι:
-οι υπηρεσίες στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ είναι δωρεάν
-η συμμετοχή των ατόμων στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ είναι εθελοντική και μπορεί να μην ολοκληρωθεί
-το ΚΕΘΕΑ και τα άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν καταφεύγουν στις παραπάνω πρακτικές
-οι οικονομικές συναλλαγές με επαγγελματίες γίνονται κατόπιν θεσμοθετημένων διαδικασιών μεταξύ των δύο μερών.
-τα μέλη του ΚΕΘΕΑ που παρακολουθούν το πρόγραμμα συμμετέχουν σε οργανωμένα παζάρια της τοπικής κοινότητας με τη συμμετοχή και την εποπτεία του προσωπικού.
Ως εκ τούτου, χρειάζεται η προσοχή του κοινού και των επαγγελματιών, ώστε να μη γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Οποιοσδήποτε θέλει να ενισχύσει το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 27210-89482».