Περιοδεία προχθές σε Τρίπολη και Καλαμάτα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη

Περιοδεία προχθές σε Τρίπολη και Καλαμάτα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη

Μήνυμα για αλλαγή πολιτικής πρέπει να στείλουν οι ευρωεκλογές, για να αντιμετωπιστεί το μέγα ζήτημα της ανεργίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματός του, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του περιοδείας σε Τρίπολη και Καλαμάτα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε ότι «οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ένα μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, προκειμένου η πολιτική να γίνει προοδευτική, να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή, να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη μεγάλη πληγή που λέγεται ανεργία, στο πλαίσιο της οποίας το 30% του ελληνικού λαού ζει κάτω από τη φτώχεια, με δραματικούς και δραματικές πρωταγωνίστριες τους νέους άνδρες και τις νέες γυναίκες».
Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία: «Η τιμωρητική γερμανική οικονομική πολιτική πρέπει να φύγει από τη μέση και να εξασφαλιστεί εκείνη η οικονομική πολιτική που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα της ύφεσης, της λιτότητας της χαλάρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου η πατρίδα μας να κινηθεί σε μια αναπτυξιακή διαδικασία και να αντιμετωπίσει το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας», προσθέτοντας πως «ο λαός με την ψήφο του πρέπει να στηρίξει την προοδευτική πορεία και εξέλιξη της Ευρώπης».
Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει εκείνες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις οι οποίες δεν είναι χειραφετημένες από κόμματα και την κυβερνητική εξουσία. 
Πάντως, απέκλεισε το «σημερινό ΠΑΣΟΚ» από την πρωτοβουλία ανασύνθεσης του χώρου της Κεντροαριστεράς, την οποία προανήγγειλε ότι θα αναλάβει μετά τις ευρωεκλογές. Αντιδρώντας στο σχόλιο Βενιζέλου για την πρότασή του, απάντησε ότι η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς θα γίνει σε προοδευτική κατεύθυνση και το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέση σε αυτήν.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα ήταν πλαισιωμένος από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς – Προοδευτική Συνεργασία, δικηγόρο Σίμο Βαρδάκη, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, που είναι στελέχη της ΔΗΜΑΡ, Μπάμπη Βακαλόπουλο και Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, και το στέλεχος του κόμματος, Δημήτρη Τροχάτο. Αναφερόμενος, δε, στο Δήμο Καλαμάτας, υποστήριξε ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ πήραν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ευρύτατου συνδυασμού με προοδευτικό πρόγραμμα και άξια πρόσωπα, η οποία, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε. 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη