Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 52χρονος καταζητούμενος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 52χρονος καταζητούμενος

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΩΤ. ΨΥΧΟΠΑΙΔΑ

Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Παραδόθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ο 52χρονος που για 6 και πλέον χρόνια αναζητούσε η Αστυνομία για σοβαρά αδικήματα, όπως ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα το Νοέμβριο του 2008 στη Μικρομάνη, εκβιασμοί καταστηματαρχών και ναρκωτικά.
Ο δίδυμος δε αδελφός του είναι ήδη φυλακισμένος με ποινές δις ισοβίων και πάνω από 50 χρόνια κάθειρξης, ως εντολέας για τις δολοφονίες πατέρα και γιου Μεσάι στη Μικρομάνη, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πρώην συζύγου της γυναίκας του.
Τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει αρκετές οργανωμένες, πλην όμως αποτυχημένες, αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη του 52χρονου στον Ταΰγετο, όπου υπήρχαν οι πληροφορίες ότι διέμενε. Ωστόσο, ο αστυνομικός κλοιός είχε αρχίσει να σφίγγει γύρω του.
Τελικά, χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τη μία, όπως άλλωστε είχε προϊδεάσει πριν από λίγο καιρό και δικηγόρος του, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Εφετείο αίτησής του για συγχώνευση των ποινών του, παρουσιάσθηκε μόνος του και παραδόθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας.
 
Απολογείται την Πέμπτη
Ο 52χρονος λίγες ώρες αργότερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Καλαμάτας, απ’ όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.
Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία, από κοινού με το δίδυμο αδελφό  του, για την ανθρωποκτονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα το 2008 στη Μικρομάνη, ο οποίος έχει πυροβοληθεί με 5 σφαίρες, σε ραντεβού θανάτου με τους δολοφόνους του. Κάτι που αρνούνται κατηγορηματικά και τα δύο αδέλφια. Ως φυσικός αυτουργός έχει κατηγορηθεί ο Αλβανός με το ψευδώνυμο «Νίκο», ο οποίος έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία του 35χρονου ομοεθνούς του Φελίμ Μεσάι. Ο ίδιος, πάντως, ο «Νίκο», στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι, είχε υποστηρίξει ότι ο Φελίμ Μεσάι και όχι αυτός είχε δολοφονήσει τον Σωτήρη Ψυχόπαιδα, χωρίς να γνωρίζει για ποιον λόγο. Ωστόσο, η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης εκκρεμεί.
 
Καταδίκες
Επίσης, εις βάρος του 52χρονου υπάρχει και η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας σε 21 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες, για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, για τις περιπτώσεις αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, για οπλοκατοχή, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών, στη μεγάλη υπόθεση που αφορούσε και στη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
Πριν από λίγους μήνες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχθηκε αίτηση του 52χρονου, μέσω δικηγόρου, καθώς ο ίδιος ήταν καταζητούμενος, για συγχώνευση των ποινών του, αφού εκκρεμούσαν κι άλλες καταδικαστικές αποφάσεις, σε κάθειρξη 27 χρόνων και 33 μηνών.
Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν οργανωθεί διάφορες αστυνομικές επιχειρήσεις, ακόμα και με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Αθήνα, για τον εντοπισμό του στον Ταΰγετο, αλλά δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία. Ο κύκλος από πλευράς Αστυνομίας έκλεισε χθες το μεσημέρι, όταν εμφανίσθηκε στο γραφείο του διοικητή Ασφαλείας και παραδόθηκε.