Συνεργικά θα λειτουργούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με εκείνο της τηλεϊατρικής, για την καλύτερη υγειονομική κάλυψη των κατοίκων στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Αρφαρών και Άριος, με έμφαση στα απομακρυσμένα τοπικά διαμερίσματα.
Το πετυχημένο «Βοήθεια στο Σπίτι», που εφαρμόζεται από ολιγομελή ομάδα η οποία δίδει τον καλύτερο εαυτό της, προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στους τομείς συμβουλευτικής, νοσηλευτικής φροντίδας και οικιακής φροντίδας. Οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 90 στην περιφέρεια Αρφαρών και σε 78 σε εκείνες της Θουρίας και του Άριος (μερική εφαρμογή στην τελευταία), τους οποίους τα στελέχη του προγράμματος επισκέπτονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο προχθές βράδυ, προσδιορίσθηκε ο τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα, που γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς τη γενική κατάσταση της υγείας των ωφελουμένων, θα ειδοποιούν το γιατρό του προγράμματος τηλεϊατρικής του Δήμου Καλαμάτας, κατά την εκτίμησή τους. Αυτός θα μεταβαίνει επιτόπου όταν υπάρχει ανάγκη, ώστε να εξετάζει τον ηλικιωμένο και να αξιολογούνται κατόπιν τα δεδομένα, για παραπομπή στο νοσοκομείο ή προκειμένου να ειδοποιηθεί η οικογένεια του ωφελουμένου.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε, ακόμη, τις εργαζόμενες πως στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, στο νέο Δημαρχείο, θα τεθεί στη διάθεσή τους ένα γραφείο που θα στεγάζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Στην πρώην Καρδιολογική θα εδρεύει το Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τα στελέχη του προγράμματος για τα καλά αποτελέσματα που αυτό έχει. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενες αυτές μισθοδοτούνται από το Δήμο Καλαμάτας ασχέτως του πότε φθάνουν τα χρήματα που το αρμόδιο υπουργείο στέλνει.
Συνέργεια του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με την τηλεϊατρική
Δείτε επίσης.
«Είναι αδύνατη η συζήτηση με κάποιον που προσποιείται πως δεν ψάχνει την αλήθεια,αλλά την κατέχει ήδη»
Πριν 94 χρόνια
Αλέξης Χαρίτσης: «Η πολιτική αλλαγή πρέπει να γίνει στις επόμενες εκλογές, όχι στις μεθεπόμενες»
UniStart Hubs: Τρία χρόνια σύνδεσης της γνώσης με την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο
Χρυσοβαλάντης Μέλλος: «Πρέπει να μπει τάξη σε μία δαιδαλώδη κατάσταση»
«Σφαίρα» οι ανήλικοι με τα πατίνια
Θέλει νεκρή την αυτοδιοίκηση
Κάμερες στα σχολεία τις ώρες που δε λειτουργούν
Τοπικά 01.10.2026, 22:00
Πλήρης αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στον τουρισμό
Τοπικά 01.10.2026, 21:00
Νέο αεροδρόμιο σε 2,5 χρόνια υπόσχεται η Fraport
Τοπικά 01.10.2026, 19:30
Το πρόγραμμα «Καθαρή Μεσσηνία» συνεχίζει με νέες δράσεις το φθινόπωρο
Τοπικά 01.10.2026, 17:58
Έρχεται το 1ο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Καλαμάτας
Τοπικά 01.10.2026, 17:30
Ενημέρωση 28 σχολικών τροχονόμων για την οδική ασφάλεια
Τοπικά 01.10.2026, 17:00
Κυπαρισσία: Ανάπλαση περιοχής Πανηγυρίστρας με απευθείας ανάθεση
Τοπικά 01.10.2026, 16:56
Πώς κατάντησε έτσι ο κόμβος Καρέλια…
Φόρτωση…



