O Καλαματιανός Yanni ξανακατακτά τον κόσμο! (βίντεο)


Στις 23 Απριλίου και μετά από 19 χρόνια επέστρεψε ο ΥΑΝΝΙ (Γιάννης Χρυσομάλλης) στο Λονδίνο για μία και μοναδική συναυλία στο κατάμεστο Royal Albert Hall. Ένα εντυπωσιακό, πολυεθνικό κοινό
παρακολούθησε την παράσταση που διήρκησε δύο ώρες και είκοσι λεπτά χωρίς διάλλειμα.  Ηταν εκστατική βραδιά και το ακροατήριο σύσσωμο ξεσηκώθηκε, χειροκροτούσε και χόρευε ρυθμικά κάτω από τις συνθέσεις του Έλληνα καλλιτέχνη.
 
Η ορχήστρα του είναι πολυεθνική και αυτή και αποτελείται από δεκαπέντε σολίστ και δύο σοπράνο. Ο ΥΑΝΝΙ με τα χαρακτηριστικά μακριά μαύρα μαλλιά του ήταν ντυμένος στα λευκά, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στο κοινό που είχε πληρώσει από 90 έως 120  λίρες για το εισιτήριο. Μίλησε για μία ειρηνική υδρόγειο – ‘όλη σαν μία χώρα χωρίς σύνορα’ – και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πατρίδα του την Ελλάδα όπου έγραψε τις πρώτες του συνθέσεις όταν ακόμα  ήταν παιδί, όπως το “Τhe End of August“.  H παράσταση τελείωσε με την σύνθεση “Tο όνειρο ενός ανθρώπου” (One Man’s Dream).
 
Την συναυλία του ΥΑΝΝΙ στο Royal Albert Hall to 1995 είχαν παρακολουθήσει οι γονείς του Σωτήρης και Φιλίτσα Χρυσομάλλη και η τότε σύντροφος του Λίντα Εβανς.
 
Πριν το Λονδίνο ο ΥΑΝΝΙ έδωσε τρείς συναυλίες στην Ινδία και μία στη Σρι Λάνκα όπου του επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή. Πέρασαν 17 χρόνια για να ξαναεπιστρέψει ο ΥΑΝΝΙ στην Ινδία μετά από τις ιστορικές παραστάσεις που είχε δώσει τον Μάρτιο του 1997 στο Ταζ Μαχάλ .Το βίντεο με τίτλο “TRIBUTE” πούλησε πάνω από 20 εκ. αντίτυπα.
 
Στην Ινδία μία ομάδα από αξιόλογους Ινδούς συνθέτες υποδέχθηκαν τον ΥΑΝΝΙ με δεξίωση πάνω σε κόκκινο χαλί στην πόλη Chennai (New Indian Express), ενώ στην πόλη Bangalore στην υποδοχή  του προσέφεραν χειροποίητα δώρα. Στην Σρι Λάνκα,  στο ξενοδοχείο HILTON της πρωτεύουσας Colombo,   τα μέλη του Ιδρύματος Chana-Upali Arts Foundation υποδέχτηκαν τον  YANNI με τελετουργική παραδοσιακή τελετή και με τύμπανα. Ο ΥΑΝΝΙ είπε: “Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι στη Σρι Λάνκα και ευχαριστώ που με κάνατε να αισθανθώ ευπρόσδεκτος”.
Και αυτοί απάντησαν: “Σου αξίζουν όλες οι τιμές”. 
Μετά το Λονδίνο ο ΥΑΝΝΙ μετέβη στη Γερμανία όπου έδωσε παραστάσεις στο Ντύσσελντόρφ, Μόναχο και Βερολίνο και  τώρα συνεχίζει την μουσική του επιδρομή στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. 
Το τελευταίο άλμπουμ του ΥΑΝΝΙ ονομάζεται “INSPIRATO” και αναδεικνύει τις καλύτερες φωνές του κόσμου συμπεριλαμβανομένης του γνωστού Ισπανού τενόρου Πλασίντο Ντομίνγκο και του γυιού του, Placido Domingo JR. 
Άλλα πρόσφατα άλμπουμ είναι: “Truth of Tuch”, “Live at El Moro – Puerto Rico”, YANNI LIVE (The Concert Event), “Mexicanisimo”, “YANNI VOICES”.
 

http://youtu.be/7bNal4-amdE