Μεσσήνη: Αίτηση διόρθωσης από τον Τσώνη στην πράξη ανάρτησης των αποτελεσμάτων

Μεσσήνη: Αίτηση διόρθωσης από τον Τσώνη στην πράξη ανάρτησης των αποτελεσμάτων

ΑΙΤΗΣΗ Γ. ΤΣΩΝΗ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ

Ακόμα και ψηφοδέλτιο με μήνυμα βρέθηκε κατά τον επανέλεγχο στο Δήμο Μεσσήνης
Συνεχίζεται και σήμερα η επανακαταμέτρηση στα ψηφοδέλτια του Δήμου Μεσσήνης, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ χθες άρχισε στις 5.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ.
Κατά τη διαδικασία εξακολουθούν να τίθενται αμφισβητήσεις για άκυρα ψηφοδέλτια και από τις δύο πλευρές, ενώ τη Δευτέρα κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας αναφορά από τον κ. Γ. Τσώνη, ο οποίος ζητά να διορθωθεί η πράξη που έχει αναρτηθεί, προσμετρώντας του τη μία ψήφο που βρέθηκε «μπερδεμένη» και συνυπολογισμένη στα ψηφοδέλτια του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου.

Διαφορετικές νομικές γνώμες
Χθες το απόγευμα το ειδικό συνεργείο του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με επικεφαλής πρωτοδίκη και συμμετοχή εκπροσώπων και των δύο πλευρών, άρχισε την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα τελευταία 30 εκλογικά τμήματα του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης.
Το αν η διαδικασία ολοκληρωθεί έως αύριο είναι ακόμα άγνωστο, καθώς εξαρτάται από την πρόοδό της.
Τη Δευτέρα, πάντως, ο κ. Τσώνης κατέθεσε αίτηση ζητώντας να διορθωθεί η πράξη των αποτελεσμάτων που έχει αναρτηθεί και να του καταλογισθεί η μία ψήφος που εντοπίσθηκε από λάθος κατά την καταμέτρηση στο εκλογικό τμήμα. Απόφαση που θα λάβει η πρωτοδίκης, καθώς βάσει της πράξης αυτής γίνεται η ανακήρυξη του επιτυχόντος συνδυασμού.
Εδώ υπάρχει και η μεγαλύτερη αμφισβήτηση, καθώς άλλοι νομικοί κρίνουν ότι η πράξη μπορεί να διορθωθεί και ας έχει αναρτηθεί, κι άλλοι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διορθωθεί και πρέπει να γίνει η ανακήρυξη βάσει αυτής που έχει ήδη αναρτηθεί.

Τα… περίεργα
Πάντως, κατά τον επανέλεγχο δεν έχουν λείψει και τα απρόοπτα που συναντά το συνεργείο. Για παράδειγμα, την Τρίτη εντοπίσθηκε ψηφοδέλτιο που έχει καταμετρηθεί στα έγκυρα υπέρ του κ. Γ. Τσώνη, αλλά κατά τον επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο πίσω μέρος με κεφαλαία γράμματα και μαύρη μελάνη είχε αναγραφεί η φράση: «Όχι άλλα λεφτά, κε Τσώνη».
Την πρώτη ημέρα είχαν εντοπισθεί έγκυρα ψηφοδέλτια υπέρ του κ. Τσώνη που ήταν τυπωμένα και από τις δύο πλευρές.
Επίσης, την Τρίτη εντοπίσθηκε ψηφοδέλτιο του κ. Αναστασόπουλου, το οποίο έφερε μικρό σκίσιμο στο κάτω μέρος. Τέτοιες μικρές – κατά τους νομικούς – παρατηρήσεις έχουν γίνει για ψηφοδέλτια και των δύο πλευρών.
Τις προηγούμενες δε ημέρες εντοπίσθηκε και άλλο ψηφοδέλτιο του κ. Αναστασόπουλου με ελαφρύ αποτύπωμα στίγματος κραγιόν.

Της Βίκυς Βετουλάκη