Τραβάει μέρες το σήριαλ της… Μεσσήνης

Τραβάει μέρες το σήριαλ της… Μεσσήνης

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ 
Με πολύ αργούς ρυθμούς συνεχίζεται πλέον η επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας για το Δήμο Μεσσήνης. Αν και οι αρχικές προβλέψεις ήταν πως ο επανέλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και χθες Δευτέρα, δυστυχώς αυτό δε στάθηκε δυνατό, παρά το γεγονός ότι η επανακαταμέτρηση συνεχίσθηκε και το Σάββατο και διεκόπη μόνο την Κυριακή.
Η χθεσινή τρίτη ημέρα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα, πλην των αναμενόμενων αμφισβητήσεων και από τις δύο πλευρές για κάποια άκυρα ψηφοδέλτια.
 
Ανακήρυξη βάσει της πράξης
Το σίγουρο είναι, όπως βεβαιώνουν και πηγές του Πρωτοδικείου, ότι τα όποια αποτελέσματα του επανελέγχου δεν μπορούν να αλλάξουν την πράξη του Πρωτοδικείου, η οποία ήδη έχει αναρτηθεί επίσημα στο Δικαστικό Μέγαρο, και οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιμένουν την επίσημη ανακήρυξη, βάσει αυτής της πράξης, ώστε να καταθέσουν τις όποιες ενστάσεις τους, που θα συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Δηλαδή, κατά τα λεγόμενά τους, θα ανακηρυχθεί δήμαρχος με μία ψήφο διαφορά ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί ως αποτέλεσμα, και ο κ. Γ. Τσώνης θα πρέπει εντός διαστήματος 7 ημερών να καταθέσει τις όποιες ενστάσεις του.
Οι ενστάσεις αυτές θα κριθούν σε συνεδρίαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, η οποία θα ορισθεί μετά την κατάθεσή τους. Με απόφαση του Πρωτοδικείου μπορεί να αλλαχθεί η απόφαση ανακήρυξης, εφόσον δεν υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Από Πέμπτη…
Όλα δείχνουν ότι η επανακαταμέτρηση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα και σίγουρα θα συνεχισθεί αύριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν ο επανέλεγχος για τη Μεσσήνη θα ολοκληρωθεί Πέμπτη, ίσως και Παρασκευή.

Της Βίκυς Βετουλάκη