Φιλική νίκη των Παλαιμάχων, 5-1 τη Μεικτή Νέας Ιωνίας και Ικάρου στο «Π. Γεωργανάς» (φωτογραφίες)

Φιλική νίκη των Παλαιμάχων, 5-1 τη Μεικτή Νέας  Ιωνίας και Ικάρου στο «Π. Γεωργανάς» (φωτογραφίες)

Η ομάδα του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» επικράτησε με 5-1 της Μεικτής Νέας Ιωνίας και Ικάρου σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς». Ο φιλικός αγώνας είναι θεσμοθετημένος από το 2002 και διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στην Καλαμάτα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σε ανάμνηση  των ιστορικών ματς των δύο ομάδων του 1972, όταν η Μαύρη Θύελλα και Ίκαρος διεκδικούσαν την άνοδο στην Α΄ Εθνική.
Τα γκολ της Καλαμάτας πέτυχαν οι Παναγιώτης Μαχαίρας (8΄ με πλασέ), Γιάννης Αθανασόπουλος (25΄, 52΄ με πλασέ) και Βασίλης Φωτεινάκης (43΄ με κεφαλιά) και Βασίλης Μπλέτσας (57΄), ενώ για τη Μεικτή Νέας Ιωνίας και Ικάρου σκόραρε ο Αθανάσιος Πουλόπουλος (45΄).
Καλές ευκαιρίες για την ομάδα της Καλαμάτας έχασαν οι Γιάννης Αθανασόπουλος, Βασίλης Μπλέτσας, Παναγιώτης Μαχαίρας, ενώ για τη Μεικτή Νέας Ιωνίας και Ικάρου οι Γιώργος Σταυρόπουλος, Γιώργος Χασάπης.
Διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, που είχε βοηθούς την Αγγελική Παυλοπούλου και τον Γιώργο Μιχαλόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νικήτας Παπανικολόπουλος, Άγγελος Σκαφιδάς): Λίβας, Κορομηλάς, Σκαφιδάς, Χατζηαγγελής, Παλαμάρας, Π. Μπιζίμης, Χουλιάρας, Μπλέτσας, Παυλής, Ι. Αθανασόπουλος, Μαχαίρας (αρχική ενδεκάδα), Σωτηρόπουλος, Μαυρέας, Φωτεινάκης, Θεοδώρου. Στον πάγκο ήταν Μουλατσιώτης, Φάβας, Κ. Ασημακόπουλος, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και οι Χιώτης, Λαζαρακόπουλος, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί στα ιστορικά ματς του 1972.
ΜΕΙΚΤΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΥ: Δαμιανός, Μπουτίδης, Θωμόπουλος, Μαχάς, Τσολαρίδης, Πουλόπουλος, Κοτροζίνης, Σβαρδάκαλος, Χασάπης, Ελένης, Παπαδάκης (αρχική ενδεκάδα), Ελευθεριάδης, Σταυρόπουλος Πέτρος και Πρόδρομος Παπαδόπουλος, Δημητσάνος, Γιακουμής, Ουσταμπασίδης, Ντάντουλας, Καρλαντόπουλος, Σαντοριναίος.
*Γιατρός αγώνα ήταν ο Γιάννης Στεφανούρης
*Πριν από την έναρξη του φιλικού ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Π.Σ. «Η Καλαμάτα», Μανώλης Θεοδώρου, αφού καλωσόρισε την αποστολή της Μεικτής Νέας Ιωνίας και Ικάρου, μίλησε για τα ιστορικά ματς του 1972 μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ στη συνέχεια έδωσε ανθοδέσμη του προέδρου του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», Γιώργου Ράλλη (απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), στον υπεύθυνο της Μεικτής Νέας Ιωνίας και Ικάρου, Γιώργο Ουσταμπασίδη. Με τη σειρά του ο κ. Ουσταμπασίδης (έδωσε και αυτός ανθοδέσμη στον κ. Θεοδώρου) αναφέρθηκε στους ιστορικούς αγώνες του 1972, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας Λυκούργος Γαϊτανάρος καλωσόρισε επίσης την αποστολή που ήρθε για μία ακόμη χρονιά στην Καλαμάτα. Μάλιστα, μίλησε με συγκίνηση για τους αγώνες του 1972, που αποτέλεσαν την αναγέννηση της Μαύρης Θύελλας.
*Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Μεσσήνιος επανεκλεγείς δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ και πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της Ένωσης Λεωνίδας Οικονομίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Super Star Καλαμάτας Γιώργος Μπιστικέας, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος (ένθερμος φίλαθλος της Μαύρης Θύελλας, ο οποίος είχε δελτίο στην Ελπίδα Νέας Ιωνίας) και αρκετοί φίλαθλοι.
* Μετά τη λήξη του αγώνα δόθηκε τραπέζι στην αποστολή της Μεικτής Νέας Ιωνίας και Ικάρου στον Άρι.

Του Βαγγέλη Χουντάλου