24χρονος διακινούσε χασίς από το σπίτι του στην Καλαμάτα

24χρονος διακινούσε χασίς  από το σπίτι του στην Καλαμάτα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΕΝΤΕ ΝΕΑΡΟΙ

Της Βίκυς Βετουλάκη

Σε «τεκέ» και χώρο πώλησης χασίς είχε μετατρέψει ένας 24χρονος το σπίτι του στην Καλαμάτα, στην ευρύτερη περιοχή του παλιού στρατοπέδου, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν, πέραν αυτού, άλλους τέσσερις νεαρούς.
Οι πέντε χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί στον ανακριτή. Ο 24χρονος αντιμετωπίζει κατηγορία σε κακουργηματικό βαθμό για διακίνηση ναρκωτικών και κρατείται μέχρι την απολογία του, ενώ ένας 23χρονος και ένας 26χρονος κατηγορούνται για πλημμέλημα, καθώς έκαναν χρήση, και δύο 24χρονοι για αγορά και κατοχή, επίσης σε πλημμεληματική μορφή. Οι τέσσερις αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την απολογία τους σήμερα.

Παρακολούθηση
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών είχε πληροφορίες πως στο σπίτι του 24χρονου γινόταν διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι το είχε θέσει σε διακριτική παρακολούθηση. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης είδαν να βγαίνουν από το σπίτι δύο 24χρονοι. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, από όσους βρίσκονταν στο σπίτι, τους σταμάτησαν και τους έκαναν σωματικό έλεγχο. Πάνω τους βρήκαν χασίς βάρους 16 γραμμαρίων, το οποίο, όπως αποκάλυψαν, είχαν προμηθευτεί από το συνομήλικό τους στο σπίτι.
Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι. Εκεί βρήκαν έναν 23χρονο και έναν 26χρονο να κάνουν χρήση χασίς, ενώ εκεί βρισκόταν και ο 24χρονος ιδιοκτήτης.
Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν και κατάσχεσαν χασίς χωρισμένο σε ανισοβαρείς ποσότητες, βάρους 80,6 γραμμαρίων, ένα τριβείο κάνναβης, 130 ευρώ και εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένας λαμπτήρας φωτισμού υψηλής απόδοσης, νάιλον σακούλα με χώμα, ψηφιακό θερμόμετρο και σπόροι κάνναβης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ο εξοπλισμός εντάσσεται σε προπαρασκευαστικές πράξεις για την καλλιέργεια χασίς εντός σπιτιού.