Με επιτυχία το 3ο κύπελλο “Εθελοντή Δότη” στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)


Με επιτυχία και ο 1ος κολυμβητικός αγώνας
Το κολυμβητικό σκέλος του 3ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου διεξήχθη με επιτυχία χθες το πρωί, δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Περισσότεροι από 50 κολυμβητές και κολυμβήτριες, χωρίς να είναι όλοι τους αθλητές,  έλαβαν μέρος στους αγώνες ενός ή δύο χιλιομέτρων, προβάλλοντας τον ιερό σκοπό της διοργάνωσης που είναι η αισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα δώρα ζωής, όπως είναι η προσφορά αίματος, μυελού των οστών και ομφαλικού αίματος.
Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου η επιστημονική ομιλία του Διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και αντιπροέδρου του ΝΟΚ, Γιάννη Αδαμόπουλο, η οποία είχε σημαντική ανταπόκριση και μάλιστα άμεση, καθώς περίπου 20 συνάνθρωποί μας έδωσαν δείγματα ιστοσυμβατότητας και εγγράφηκαν στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών, με τη διαδικασία να συνεχίζεται.
Το 3ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τη δεύτερη μέρα των ιστιοπλοϊκών αγώνων όπτιμιστ και λέιζερ 4.7 στους οποίους αγωνίζονται περίπου 40 σκάφη του ΝΟΚ, του Αιόλου και του ΝΟ Λακωνίας.
Χ.Ε.