Άφησε άλλους δύο βαθμούς στο γήπεδο της Λέρνας η Καλαμάτα


Ισόπαλη 0-0 με τον Ερμή Κιβερίου αναδείχθηκε η Καλαμάτα στο ματς που έγινε στο Δημοτικό γήπεδο Λέρνας για την 4ηαγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής καθώς για δεύτερο στη σειρά αγώνα δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την αγωνιστική της κυριαρχία και τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η «Μαύρη Θύελλα» είχε κορυφαία στιγμή την απώλεια πέναλτι με τον Χρήστο Καλαντζή στο 54’ ενώ πέναλτι έχασαν και οι γηπεδούχοι στο 78’με τον Καραγκούνη. Μάλιστα, στην φάση του πέναλτι του Ερμή αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Νιφορόπουλος και η Καλαμάτα αγωνίστηκε για το υπόλοιπο του αγώνα με 10 παίκτες.
Το πλαστικό και μικρό σε διαστάσεις Δημοτικό γήπεδο Λέρνας προβλημάτισε στο πρώτο ημίχρονο την Καλαμάτα που δεν έβρισκε τους χώρους να φανεί απειλητική για την εστία του Κοζιώτη. Κυριάρχησε το ποδόσφαιρο κέντρου με πολλά φάουλ και διακοπές και το ματς δεν είχε ρυθμό. Οι περισσότερες φάσεις προήλθαν από στημένα, όπως στο 23’ όταν ο Σαλαπάτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ ενώ Σκάρος και Τριάντος υποδείχθηκαν οφσάιντ σε φάσεις που δημιουργήθηκαν υπό καλές προϋποθέσεις στο τέλος του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε και το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ’ ολοκλήρου στα καρέ του Κοζιώτη. Στο 48’ ο Καλαντζής σε απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον άξονα έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 51’ ήρθε η μεγαλύτερη -έως τότε- ευκαιρία στο ματς με τον Σαλαπάτα, μόνος προ του Κοζιώτη από το ύψος της μικρής περιοχής, να σουτάρει ψηλά άουτ.
Στο 53’ η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι όταν ο Καλαντζής πέρασε ωραία την μπάλα στον Σαλαπάτα ο οποίος την πήρε το κεφάλι αλλά ο επερχόμενος Άλεξ τον ανέτρεψε. Ο Καλαντζής ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοζιώτη καθώς η μπάλα βρήκε το αριστερό του δοκάρι από την εξωτερική πλευρά και πέρασε άουτ.
Η Καλαμάτα δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πιέζει. Στο 58΄μετά από κόρνερ του Τσάτσου ο Σκάρος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά μόλις άουτ ενώ στο 67’ ο πάγκος της Καλαμάτας πετάχτηκε σε μαρκάρισμα του Δημητριάδη -ο οποίος έχει μπεί ένα λεπτό νωρίτερα-, μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Γαβρίλης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 70’ μετά από φάουλ του Τσάτσου ο Δημητριάδης σηκώθηκε ψηλότερα απ΄ όλους, έπιασε κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Κοζιώτης. Οι γηπεδούχοι, έχοντας όλο αυτό διάστημα περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, έβγαλαν αντεπίθεση στο 77’ με τον Καραγκούνη ο οποίος μετά από διεκδίκηση με τον Νιφορόπουλο βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ταυτόχρονα απέβαλλε με απ΄ ευθείας κόκκινη τον ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας (είχε και κίτρινη κάρτα από το 43’).
Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Καραγκούνης αλλά κι αυτός με την σειρά του έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πάππου και άουτ.
Στο 88’ο διαιτητής έδωσε εντολή να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Νίκος Κουρμπανάς και το ματς έφτασε στο τέλος του με την Καλαμάτα να βρίσκεται μόνιμα στην επίθεση και στο μισό γήπεδο αλλά να μην κάνει άλλη αξιόλογη φάση.

Κίτρινες κάρτες: Δριμούρας 35’, Μαρίνης 44’, 70’ Σελής/ 43’Νιφορόπουλος, 49’ Ρούσσης, 56’ Λουμπαρδέας, Δημητριάδης (μετά την λήξη του ματς)
Κόκκινη κάρτα: Νιφορόπουλος 78’

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Κοζιώτης, Ζίου, Καλογιάννης (58′ Καραγκούνης), Κάπλατζης, Σελλής, Άλεξ (90’+3′ Βιρβίλης), Καλιβόπουλος, Ορλού, Δριμούρας (71′ Φίλης), Μαρίνης, Φλώρος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Μαρτίνος (78′ Ηλιόπουλος), Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος (80′ Χαρίτος), Νιφορόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (66′ Δημητριάδης), Σκάρος, Καλαντζής.
 
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ 
Ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Κουρμπανάς, δήλωσε μετά το τέλος αναμέτρησης:
«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο, περισσότερο εγκλωβιστήκαμε σε ψηλό παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές. Στο δεύτερο πήγαμε πολύ καλύτερα προσπαθήσαμε να παίξουμε από την άκρη, είχαμε την ευκαιρία με τον Σαλαπάτα και το χαμένο πέναλτι με τον Χρήστο. Συμβαίνουν αυτά όμως στο ποδόσφαιρο. Στο τέλος μάλιστα, όπως συνήθως γίνεται μετά από χαμένες ευκαιρίες θα μπορούσαμε και να χάσουμε το παιχνίδι με το πέναλτι που κέρδισε ο Ερμής. Παρότι μείναμε με δέκα παίκτες, συνεχίσαμε, προσπαθήσαμε και πάλι να το πάρουμε το παιχνίδι αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Το αποτέλεσμα δεν είναι 100% θετικό όχι όμως και 100% αρνητικό. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα, να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και όλες οι έδρες. Είμαστε η Καλαμάτα πρέπει να προσαρμοστούμε καλύτερα, να δώσουμε περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι. Είναι νωρίς στο πρωτάθλημα αλλά κάθε παιχνίδι που περνά και δεν μπορείς να κερδίσεις είναι αρνητικό. Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω το μέλλον θα είναι καλύτερο».
 
 
ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΡΟΣ 
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ερμή Κιβερίου, Λουκάς Κούρος, είπε: «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη και είχαν από ένα άστοχο πέναλτι. Αγωνίστηκαν και οι δύο με όλες τις δυνάμεις τους. Περιορίσαμε όσο μπορούσαμε την Καλαμάτα που είναι καλή ομάδα αλλά και εμείς θέλαμε τους βαθμούς για την παραμονή. Είχε πάθος και δύναμη το ματς. Είμαστε ευχαριστημένοι από το βαθμό σε ένα πολύ καλό ματς που αποζημίωσε τον κόσμο που το παρακολούθησε».
 


Το στραβοπάτημα της περασμένης αγωνιστικής με τον Ζακυνθιακό, σε συνδυασμό με την μέτρια παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών στο συγκεκριμένο ματς, αλλά και την επαναδραστηριοποίηση των Δημητριάδη και Σκάρου, καθιστούν σχεδόν βέβαιη την αλλαγή προσώπου της Μαύρης Θύελλας στη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Ερμή Κιβερίου,  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Λέρνας.
Προφανώς ο Νίκος Κουρμπανάς περιμένει περισσότερα από τον Πέτρο Δημητριάδη, που επανήλθε στη δράση αγωνιζόμενος στο τελευταίο μέρος του αγώνα με τη Ζάκυνθο, όπως περιμένει πολλά και από τον Σκάρο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Μάλιστα οι δύο πολύπειροι ποδοσφαιριστές, διεκδικούν με πολλές πιθανότητες θέση στο αρχικό σχήμα, αντί των Ηλιόπουλου και Ζάρκου. Θέση σε αυτό διεκδικεί, είναι η αλήθεια, και ο Χαρίτος, που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά, στο τελευταίο από τα ερωτηματικά που υφίστανται λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς. Με βάση τις τελευταίες προπονήσεις θα λέγαμε ότι οι πλέον πιθανοί για να «ενσωματωθούν» στο 4-3-2-1 με το οποίο θα παραταχθεί η Καλαμάτα, είναι οι Πάππος, Ρούσσης, Χριστοφιλέας, Νιφορόπουλος, Τριάντος, Λουμπαρδέας, Σκάρος, Μαρτίνος, Τσάτσος, Καλαντζής και Δημητριάδης. Δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί πάντως το ενδεχόμενο να παραταχθεί η ομάδα με κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, κάτι που συνηθίζει άλλωστε πολύ συχνά ο κ. Κουρμπανάς. Μαζί με τους παραπάνω στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Γεωργακόπουλος, Ζάρκος, Ηλιόπουλος, Κουντάνης, Μούζος, Σαλαπάτας, Σκαρλάτος και Χαρίτος.

Τρίποντο για να καλυφθεί η απρόσμενη απώλεια και… κοντά ο κόσμος
Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα της Καλαμάτας θα ζητήσει τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ξεπερνώντας την απρόσμενη απώλεια βαθμών στο ματς με τη Ζάκυνθο. Συν τοις άλλοις, το θετικό αποτέλεσμα θα συνεισφέρει ψυχολογικά, διώχνοντας  την όποια πίεση μπορεί να φέρει νέα άσχημη εξέλιξη.
Το θετικό στη μάχη που θα δώσουν οι ποδοσφαιριστές είναι ότι θα έχουν στο πλευρό τους τη μεγάλη δύναμη της ομάδας, που δεν είναι άλλος από τον φίλαθλο κόσμο της, καθώς θα μεταβούν είτε οργανωμένα, είτε μεμονωμένα, αρκετοί φίλαθλοι της Καλαμάτας στο γήπεδο της Λέρνας.

Του Νίκου Μπαλόπουλου