Ένα μοναδικό μουσικό γεγονός στην Καλαμάτα!


Ο Quantic για τρεις εμφανίσεις στην Ελλάδα

Τη δυνατότητα να απολαύσει ένα σπουδαίο παγκοσμίως καλλιτέχνη θα έχει το κοινό της Καλαμάτας την προσεχή Παρασκευή 24/10, στις 9.30 το βράδυ, στη «Στοά Βαρβουτσή», στο Bistrot “Luna Louge”.
Με αφορμή το νέο του δίσκο “Magnetica”, ο ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό Quantic (κατά κόσμον Will Holland) θα βρεθεί για τρία εκρηκτικά live στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Οι άλλες δύο ζωντανές εμφανίσεις στη χώρα μας θα γίνουν στις 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης φέρνει στις αποσκευές του αγαπημένα κομμάτια που ξεχώρισαν καθ’ όλη την πορεία του, αλλά και τον πιο ώριμο και εντυπωσιακό μέχρι τώρα δίσκο της καριέρας του, παρέα με την καλύτερη μπάντα που είχε ποτέ.
Η μουσική του Quantic συνδέει με έναν ιδιαίτερα ευφυή τρόπο μουσικά στοιχεία της ηλεκτρονικής, folk, reggae, soul, highlife και cumbia μουσικής, διαμορφώνοντας έναν ξεχωριστό, προσωπικό ήχο, που φέρνει το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αιθιοπία, την Jamaica, τη Βραζιλία και την Αγκόλα, μεταξύ άλλων, κοντά.
Στο “Magnetica” γίνεται μία συνάντηση διαφορετικών κόσμων, οι οποίοι αποκαλύπτονται μέσω της χρήσης των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και των δυνατοτήτων που αυτά προσφέρουν για καινοτομία, σε συνδυασμό με στοιχεία της αυθεντικής, αναλογικής, live tropical soul μουσικής.
Τίποτα σε σχέση με τον Quantic δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για ένα μουσικό εξερευνητή του οποίου οι αινιγματικές παραγωγές και η μουσική έκφραση έχουν κερδίσει σημαντική θέση στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Ο ήχος του πολυσυλλεκτικός, εμπνευσμένος από το προσωπικό του ταξίδι, αρμονικά συνδυασμένος με τη μουσική του γνώση, παράγει μία ακουστική εμπειρία που κάθε φορά σε μαγεύει με τρόπο διαφορετικό.
Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα μοναδικό μουσικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμάτας, καθώς ο πολυοργανίστας Quantic- παίζει άψογα κιθάρα, μπάσο, πιάνο, και σαξόφωνο – και με βάση πια την Κολομβία, εδώ και 16 χρόνια εξερευνά τα μονοπάτια των nu-soul, jazz, funk, bossa nova και τις εκφάνσεις των παραδοσιακών μουσικών της Λατινικής Αμερικής, έχοντας δεκάδες κυκλοφορίες ως Quantic, The Quantic Soul Orchestra, The Limp Twins, είτε με το συγκρότημα που έφτιαξε στην Κολομβία, τους Combo Barbaro.
Αναμένεται, λοιπόν, να χαρίσει μια αξέχαστη μουσική εμπειρία, σε ξέφρενους ρυθμούς, στο κοινό της Καλαμάτας.

http://youtu.be/sv0LCLtvM-M