Απεντάχθηκε από το ΕΠΠΕΡΑΑ ο βιολογικός καθαρισμός της Δυτικής Μάνης


Με το κιάλι θα βλέπουν, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, οι κάτοικοι του παραλιακού μετώπου της Δημοτικής Ενότητας Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης, μεταξύ των οποίων αυτοί της Καρδαμύλης, της Στούπας και του Αγίου Νικολάου, τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος βιολογικού καθαρισμού, που θα τους απάλλασσε οριστικά από το πρόβλημα διαχείρισης των λυμάτων.
Κι αυτό, γιατί το έργο που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με προϋπολογισμό 8.000.000 ευρώ περίπου, απεντάχθηκε και δε θα χρηματοδοτηθεί ούτε από το ΕΣΠΑ αλλά ούτε και από το ΣΕΣ, καθώς δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα.
Η ανακοίνωση έγινε από το δήμαρχο Ι. Μαραμπέα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε έγγραφό του με αποδέκτη και το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος παρακολουθούσε το έργο, αφού ο Δήμος Δυτικής Μάνης δε διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, ο γ.γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκ. Αλεξιάδης, αποφάσισε την ανάκληση των αποφάσεων ένταξης πολλών έργων, κατόπιν της εξέτασης και αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης και των χρονοδιαγραμμάτων τους, λαμβάνοντας υπόψη αφενός την ανάγκη μείωσης των υπερδεσμεύσεων του προγράμματος (overbooking) και, αφετέρου, ότι η μη δυνατότητα ολοκλήρωσης των έργων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια κοινοτικών πόρων ή στην αύξηση των εθνικών πόρων.  
Χ.Χ.