Αποχώρησαν οι μειοψηφίες από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού


Ο ορισμός εκπροσώπων σε επιτροπές «άναψε τα αίματα» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενες όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, πλην των Οικολόγων.
Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκαν και για τις «μαραθώνιες» συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς έχει ζητηθεί να μην ξεπερνούν τις 4 ώρες κάθε φορά.
 
Αποχώρησαν
Κατά τον ορισμό μελών επιτροπών δε ζητήθηκε η συμμετοχή και συμβούλων από τις μειοψηφίες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», Νίκος Πατσαρίνος, στην προηγούμενη θητεία συμμετείχαν στις επιτροπές εκπρόσωποι των μειοψηφιών, ενώ αυτή τη φορά προτάθηκαν μόνο σύμβουλοι από την πλειοψηφία.
Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των μειοψηφιών και οι σύμβουλοι των παρατάξεων αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση.
 
Απάντηση Περιφέρειας
Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η Περιφέρεια αναφέρει: «Δριμεία κριτική άσκησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική” και της επικεφαλής της, κας Δήμητρας Λυμπεροπούλου, που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους “προσπάθεια υποβάθμισης του ανώτατου συλλογικού πολιτικού οργάνου της Πελοποννήσου”.
Με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τα μέλη της πλειοψηφίας καυτηρίασαν τη συμπεριφορά εκείνων των μελών της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν πριν από τη λήξη της συνεδρίασης και ενώ έπρεπε να συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν άμεσα τους Πελοποννήσιους πολίτες.
Αποδεικνύουν, για ακόμα μία φορά, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ψελλίσουν στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες και παράλληλα να προτείνουν την αναβολή όλων σχεδόν των θεμάτων, χωρίς, ωστόσο, να έχουν να αντιπροτείνουν απολύτως τίποτα.
Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποκάλυψε το πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πενταετία για τον τόπο μας, υιοθετώντας έναν άκρατο λαϊκισμό και μια πάσχουσα συνδικαλιστική τακτική προηγουμένων δεκαετιών.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στην αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης συμμετείχαν και οι εκπρόσωποί τους στο προεδρείο, εγκαταλείποντας το θεσμικό τους ρόλο στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου».  

Της Βίκυς Βετουλάκη