Μια από τις σημαντικότερες μορφές της ζωγραφικής, της αγιογραφίας και της λογοτεχνίας, στην περίοδο του ’30, αυτή του Φώτη Κόντογλου, παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.
Η έναρξη έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης, Αριστοτέλη Φράγκο. και ακολούθησε η παρουσίαση του βιογραφικού και του έργου του Φώτη Κόντογλου από το συντονιστή της εκδήλωσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Άγγελο Λάππα.
Στη συνέχεια μίλησε για το δεσμό του Φώτη Κόντογλου με το Άγιον Όρος η Ευαγγελία Δημουλή-Φίλια, φιλόλογος, Δρ. Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ ο Θόδωρος Μπρεδήμας παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν την καταγωγή της μητέρας του Φώτη Κόντογλου από την Κυπαρισσία-Αρκαδιά, γραπτά του ίδιου που αυτοπροσδιορίζεται ως Αρκαδιανός στην καταγωγή, αλλά και αναφορές της κόρης του, Δέσποινας Μαρτίνου-Κόντογλου, που επίσης προσδιορίζει την καταγωγή της οικογένειάς της από την Κυπαρισσία.
Έκπληξη αρνητική προκάλεσε το γεγονός ότι η εκδήλωση αγνοήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις.
Α.Π.
Αρνητική έκπληξη η απουσία τους…
Δείτε επίσης.
Σπουδαίο διπλό για τον Πανθουριακό στους Γαργαλιάνους
Πλούσια η πρώτη μέρα του τουρνουά βόλεϊ “Ι. Μπουσούνης”
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για ΓΣ Γαργαλιάνων στη NL1, 65-81 στου Ζωγράφου
«Ο καθένας είναι βαρετός για κάποιον άλλο. Αυτό, όμως,δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να μην είσαι βαρετός για τον εαυτό σου»
Ρεύμα: Ο λαός αγωνιά και οι πάροχοι κάνουν πάρτι
Αριοχώρι: Αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι
Καρδίτσα – Άρης 74-68: Νίκη θρίαμβος για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου
Σαμαράς: «Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς, δεν είναι αυτή η Ελλάδα»
Τοπικά 03.10.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Τοπικά 03.10.2026, 21:30
Aπό το «Φέρε, Βασίλη, τη μελέτη» στη 12μηνη σύμβαση!
Τοπικά 03.10.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα
Τοπικά 03.10.2026, 15:58
Ασανσέρ που πριν μπεις κάνεις το σταυρό σου…
Φόρτωση…




