Δράση και στη Μεσσηνία οι κλέφτες φορτηγών από τη Λακωνία


Φορτηγά από Λακωνία, Αρκαδία αλλά και Μεσσηνία έκλεβαν 5 τσιγγάνοι από τη Λακωνία, υπό τις οδηγίες 50χρονου κτηνοτρόφου, τα οποία στη συνέχεια «έκοβαν» και πωλούσαν ως ανταλλακτικά.
Ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές φορτηγών οχημάτων. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.
Συνελήφθησαν, στη Σπάρτη, 5 τσιγγάνοι, ηλικίας 35, 36, 61, 37 και 54 ετών, καθώς και ο 50χρονος κτηνοτρόφος, όλοι κάτοικοι Λακωνίας
Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, δρώντας κυρίως βραδινές ώρες, αφού εντόπιζαν φορτηγά οχήματα, τα αφαιρούσαν και τα μετέφεραν σε προκαθορισμένη ερημική τοποθεσία σε παλιό λατομείο σε δασική περιοχή στα Βρέστενα Λακωνίας, κοντά στο δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης. Με ειδικά εργαλεία τα τεμάχιζαν, ενώ στη συνέχεια τα προωθούσαν ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό οικονομικό όφελος.
Στη Μεσσηνία είχαν διαπράξει κλοπή κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 31ης/8/2014 έως το πρωί της 1ης/9/2014. Ειδικότερα, στην Τρίοδο αφαίρεσαν φορτηγό (γερανοφόρο, διαξονικό, 12 τόνων με ανυψωτικό παπαγαλάκι), καθώς και τις πινακίδες κυκλοφορίας άλλου φορτηγού που βρισκόταν στην περιοχή.
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει φορτηγά οχήματα που η αξία τους αγγίζει τα 175.000 ευρώ. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν 3 φορτηγά και τμήματα φορτηγών, δίκυκλη μοτοσικλέτα, κυνηγετικό όπλο, μια σπάθα, κόφτης μετάλλων, 6 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.