Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου: Η «Ιατρική Ενότητα» κατέλαβε 8 από τις 11 έδρες του Δ.Σ.


Η μεγάλη αποχή από τις διαδικασίες ανάδειξης νέων οργάνων στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας ήταν, όπως πληροφορηθήκαμε, το κύριο χαρακτηριστικό της προχθεσινής εκλογικής διαδικασίας. Αν τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι σωστά, από τους 600 και πλέον εγγεγραμμένους, είχαν δικαίωμα ψήφου (με τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις) οι 296 και προσήλθαν στις κάλπες οι 244, περίπου το 1/3 της δύναμης των εκλογέων.
Όπως μας επισημάνθηκε, η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, ενώ νικητής της εκλογικής αναμέτρησης για το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν ο συνδυασμός «Ιατρική Ενότητα», που κατέλαβε τις 8 από τις 11 έδρες. Δύο έδρες κατέλαβε ο συνδυασμός «Ιατρική Δράση», ενώ στο Δ.Σ. θα συμμετέχει για μία ακόμη φορά από το 1993 ο Χαρ. Καρακύκλας, ο οποίος εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση».
Με βάση τα αποτελέσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, για το Δ.Σ. ψήφισαν 240 άτομα. Στην κάλπη βρέθηκαν 226 έγκυρα, 9 λευκά και 5 άκυρα. Η «Ιατρική Ενότητα» έλαβε 160 ψήφους, η «Ιατρική Δράση» 37, η «Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση» 21 και η ΔΗΠΑΚ 8.
Έτσι, εκλέγονται από την «Ιατρική Ενότητα» οι: Μιχ. Μιχαήλ, Ι. Μπουρής, Γ. Πανομήτρος, Δημ. Τζωρτζίνης, Παν. Γιαννόπουλος, Χρυσούλα Γεωργακαράκου – Τσιλιβαράκη, Νικ. Γκιούλος, Ηλίας Μανδηλάρης.
Από την «Ιατρική Δράση» εκλέγονται οι: Ευθ. Βλάσσης και Ι. Μούντανος, από την  «Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση» ο Χαρ. Καρακύκλας, ενώ η ΔΗΠΑΚ δεν εξέλεξε υποψήφιο.
Όσον αφορά στους υποψηφίους για τον πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στην κάλπη βρέθηκαν 240 έγκυρα, 7 άκυρα και 10 λευκά ψηφοδέλτια. Η «Ιατρική Ενότητα» έλαβε 181 ψήφους, η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση» 25 και η ΔΗΠΑΚ 16 ψήφους, ενώ η «Ιατρική Δράση» δεν είχε υποψηφίους. Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα εκλέγονται από την «Ιατρική Ενότητα» οι Δημ. Νικολόπουλος, Δημ. Τζωρτζίνης, Ηλίας Μαυρέας, Δημ. Σωφρονάς και Ηλίας – Νεκτάριος Τσίχλης και από την «Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση» ο Χαρ. Καρακύκλας. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου