Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε μικρά παιδιά… χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)


Φωτιά σε ακαθάριστο οικόπεδο, δίπλα από το 6ο Νηπιαγωγείο
Μπορεί να έχουμε μπει στον τελευταίο μήνα της αντιπυρικής περιόδου, μπορεί οι καιρικές συνθήκες χθες από το μεσημέρι και μετά να μην ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές, αλλά όλα αυτά δεν απέτρεψαν την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 2.00 μετά το μεσημέρι σε οικόπεδο γεμάτο χορτάρια και μπάζα, δίπλα ακριβώς από το 6ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, στην οδό Στρατοπέδου.
Η έκταση που κάηκε ήταν μικρή, λόγω της άμεσης επέμβασης τεσσάρων οχημάτων της Πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο έσπευσε όχημα της ΔΕΗ, προκειμένου να διακόψει την ηλεκτροδότηση, αν χρειαζόταν.
Το σημαντικότερο όλων είναι πως εξακολουθούν να υπάρχουν οικόπεδα γεμάτα καύσιμη ύλη σε απόσταση αναπνοής από σχολικές μονάδες όπου φοιτούν παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, με ό,τι αυτό σημαίνει. Ευτυχώς, την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το 6ο Νηπιαγωγείο ήταν λίγα παιδιά και δεν υπήρξε ιδιαίτερος κίνδυνος.
Φανταστείτε, όμως, ποιες θα μπορούσε να είναι οι συνέπειες αν δεν υπήρχε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, αν φυσούσε δυνατός αέρας που να κατηύθυνε τις πύρινες γλώσσες προς το Νηπιαγωγείο.
Κι όλα αυτά, επειδή κάποιος δε φρόντισε να καθαρίσει το οικόπεδό του κι επειδή ο Δήμος Καλαμάτας «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου» και δε μερίμνησε να καθαρίσει αυτός το οικόπεδο και να χρεώσει τις εργασίες στον ιδιοκτήτη.
Αντί να υπάρξει πρόληψη, υπήρξε καταστολή και ευτυχώς που δε θρηνήσαμε μικρά παιδιά…
Χ.Χ.