Εύσημα στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, σε καθηγητές και μαθητές

Εύσημα στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας,  σε καθηγητές και μαθητές

Πέτρος Μισθός: “Η Κυπαρισσία διαθέτει υψηλές σχολικές μονάδες”

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Στην Κυπαρισσία βρέθηκε χθες ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός, όπου επισκέφθηκε σχολικές μονάδες και το δήμαρχο Τριφυλίας, τονίζοντας πως «η Κυπαρισσία διαθέτει υψηλές σχολικές μονάδες».
Στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας ο κ. Μισθός είχε σύσκεψη με το σύλλογο διδασκόντων, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τον αντιδήμαρχο παιδείας Γιάννη Μερκούρη και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Θεόδωρο Τσαλαμανδρή, ενώ συζήτησε με μαθητές, παρακολούθησε μάθημα σε σχολικές αίθουσες και είχε συνάντηση με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο.
Σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της Κυπαρισσίας, λέγοντας πως, «όταν έρχομαι στην πόλη της Κυπαρισσίας, έρχομαι με ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί πρέπει να τονίσω σ’ όλο τον κόσμο ότι η Κυπαρισσία διαθέτει υψηλές σχολικές μονάδες. Θα ’λεγα ότι τα σχολεία της είναι από τα σχολεία με τους υψηλότερους δείκτες ποιότητας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα της Πελοποννήσου. Ειλικρινά θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, για το έργο το οποίο παράγουν».
Για την παρουσία του στο Γενικό Λύκειο, επισήμανε: «Είχα μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, με συνδικαλιστές, αλλά ιδιαίτερα με το σύλλογο διδασκόντων. Ξέρετε, το Λύκειο Κυπαρισσίας είναι ένα Λύκειο που τιμά την Πελοπόννησο για τη δουλειά που κάνει! Αντάλλαξα πληροφορίες με τους εκπαιδευτικούς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, πληροφορίες που έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων, πληροφορίες που έχουν άμεση σχέση με τις εξετάσεις, με την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης μέσα στο Λύκειο και, βέβαια, σταθήκαμε και αναλύσαμε ζητήματα που έχουν σχέση με τις αγωνίες των παιδιών! Από την άλλη, είχα τη χαρά να μπω και ο ίδιος μέσα στη σχολική αίθουσα, σε σχολικές αίθουσες, και μάλιστα αντάλλαξα απόψεις με πολλά παιδιά. Μου άρεσε το καθαρό βλέμμα των παιδιών, οι απόψεις τους. Ο διάλογος που αναπτύξαμε ήταν γόνιμος, ουσιαστικός για μένα, και μπορώ να πω ότι πήρα πολλά πράγματα χρήσιμα από τα παιδιά! Τα παιδιά μας έχουν κρίση, έχουν άποψη, θα ’λεγα ότι πολλές φορές εμείς οι μεγαλύτεροι υποτιμάμε το λόγο τους. Δεν είναι έτσι. Ο λόγος που άκουσα σήμερα, από τα παιδιά του Λυκείου της Κυπαρισσίας, ήταν τέτοιος που με συγκίνησε και είπα ότι “ναι, το δημόσιο σχολείο έχει πολλά να δώσει! Πάρα πολλά! Είναι το πρώτο, το μόνο και το αναντικατάστατο!”».
Μετά το Γενικό Λύκειο, συνοδευόμενος από το λυκειάρχη Ευάγγελο Αντωνόπουλο, συναντήθηκε με το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα και τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιάννη Μερκούρη.
Ο κ. Μισθός εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με το δήμαρχο. Όπως είπε, «διαπίστωσα ότι είναι ένας εραστής της παιδείας και δη των ελληνικών γραμμάτων, ενώ με πολύ φανατισμό στήριξε τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε ότι τα θέματα της εκπαίδευσης είναι για τη Δημοτική Αρχή προτεραιότητα και μίλησε για κοινούς στόχους και σκοπούς, στενή σχέση και κοινή προσπάθεια.