Η Α ΕΛΜΕ καλεί τους καθηγητές σε διαμαρτυρία- πορεία στην παρέλαση, διαφωνεί η ΔΑΚΕ


Για ακόμα μια φόρα οι καθηγητές βγαίνουν στο δρόμο την ημέρα της παρέλασης ώστε να διαμαρτυρηθούν με συγκέντρωση πορεία στο τέλος αυτής.
Ακλουθεί η ανακοίνωση- κάλεσμα της ‘Α ΕΛΜΕ αλλά και η απόφαση της ΔΑΚΕ.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 28 Οκτώβρη στις 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο της Αριστομένους (μπροστά από την Εθνική τράπεζα). 
Όλοι στη συγκέντρωση στο χώρο της παρέλασης. 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, τώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας άλλαξαν ριζικά τη ζωή. Νέα μέτρα σχεδιάζονται για το μέλλον μας από τη κυβέρνηση και την  Ε.Ε., τα οποία διαλύοντας τις εργασιακές κατακτήσεις και το κοινωνικό κράτος, οδηγούν σε εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα ιδιωτικοποιούν οτιδήποτε είναι κερδοφόρο για το δημόσιο.
   
Ήρθε η ώρα να δοθεί απάντηση.  Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε:
Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα
Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας
 
Η επίθεση αφορά τους πάντες!
Οι μισθοί μας  δεν φθάνουν για να βγει ο μήνας, ενώ ετοιμάζουν και νέες μειώσεις. Η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια δίνουν και παίρνουν, αποκτώντας μόνιμο χαρακτήρα. Οι νέοι συνάδελφοι μας μόνιμοι ή αναπληρωτές καλούνται να ζήσουν, αυτοί και οι οικογένειες τους με μισθούς πείνας και μάλιστα τις περισσότερες φορές μακριά από το σπίτι τους.
Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, βρίσκεται στο σπίτι κάθε οικογένειας. Σε κάθε σπίτι αντιστοιχεί και ένας  τουλάχιστον άνεργος.
 Στο κλάδο μας 91 συνάδελφοί μας έχουν οδηγηθεί στην απόλυση, πάνω από 1500 παραμένουν σε διαθεσιμότητα. Εκπαιδευτικοί δικαιώνονται δικαστικά προσλαμβάνονται αναδρομικά από το 2007και αναδρομικά πάλι τίθενται σε διαθεσιμότητα. Επίσης   χιλιάδες παραμένουν αδιόριστοι, πολλοί εναλλάσσονται ανάμεσα στην ανεργία και στη μερική εργασία, περιπλανώμενοι κάθε χρόνο από τόπο σε τόπο χωρίς προοπτική για μόνιμη δουλειά. Η ελαστική απασχόληση γενικεύεται μέσα στα σχολεία. Παράλληλα  γκρεμίζουν το όποιο  κοινωνικό κράτος. Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης , προχωράνε βήμα – βήμα στη συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, στην κατάργηση και εμπορευματοποίηση της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε , αναθέτοντας τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα.
 
Φτάνει ως εδώ! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
 
Ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.
Η λύση είναι ο ανυποχώρητος αγώνας εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, εργαζομένων. Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μέτωπο ανατροπής των αποφάσεων της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ.
Δεν πάμε ν’ ανακόψουμε μόνο την επίθεση. Πάμε για να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Δεν περιμένουμε από κανέναν σωτήρα παλιό ή νέο.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας τη ζωή που μας αξίζει.
Εδώ και τώρα:
Να επαναλειτουργήσουν όλες οι κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.
Να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς
Μόνιμοι διορισμοί τώρα
Αύξηση δαπανών για την Παιδεία
Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία , υγεία και πρόνοια.
Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να δώσετε μαζικά το παρόν στην συγκέντρωση την Τρίτη 28/10 και πορεία αμέσως μετά την παρέλαση.
Να είμαστε όλοι εκεί!
 
Η ΔΑΚΕ διαφωνεί και καταδικάζει την απόφαση
 Μετά την απόφαση της ‘Α ΕΛΜΕ η ΔΑΚΕ απάντησε με κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς που αναφέρει ότι δεν πρέπει να γίνει διαμαρτυρία τη συγκεκριμένη ημέρα και στο συγκεκριμένο χώρο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ
Την απόφαση αυτή καταψηφίσαμε διότι:
Πάγια θέση της παράταξής μας βεβαίως και είναι η ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων, η διαφύλαξη του χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων μας. Γι’ αυτό πάντα, αλλά και στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες του κλάδου μας. Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε υποχρέωσή μας να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια και το κοινωνικό κύρος των εκπαιδευτικών.
Η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, είναι ημέρα ιερή, εορταστική, ημέρα η οποία ένωσε τους Έλληνες απέναντι στον εξωτερικό εχθρό. Είναι ημέρα που οι πρόγονοί μας, ενωμένοι ύψωσαν το ανάστημά τους  για λόγους εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους.
Σεβόμενοι τους εαυτούς μας και τιμώντας τους προγόνους μας, πιστεύουμε ότι αυτή την ημέρα δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις ή ενέργειες που αμαυρώνουν τον εορταστικό της χαρακτήρα και το ενωτικό μήνυμα που εκπέμπει, έστω και αν τα κίνητρα και οι διεκδικήσεις είναι σωστές και δίκαιες, γιατί  «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».
Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στην οποία και συμμετείχαμε, με το ίδιο σκεπτικό και αιτήματα.
Γι’ αυτό και τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως σε καμία περίπτωση δε συναινούμε έτσι ώστε  η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας να γίνει όχημα καθιέρωσης  τέτοιων πρακτικών.