Κανένας εφησυχασμός στην Καλαμάτα και ας είναι Κύπελλο


Μπορεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής να κάνει στάση αυτό το Σαββατοκύριακο δίνοντας χώρο στο θεσμό του Κυπέλλου, με την Καλαμάτα να ταξιδεύει και πάλι στο Κιβέρι προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τον Ερμή, ωστόσο δεν υπάρχει καν το ενδεχόμενο σκέψης εφησυχασμού και χαλάρωσης για τη Μαύρη Θύελλα. Από τη μια πλευρά υπάρχει η επιθυμία διάκρισης στο θεσμό του Κυπέλλου, και από την άλλη η διατήρηση της ομάδας σε ρυθμούς πρωταθλήματος, κάτι που θα γίνει βεβαίως μέσω της προετοιμασίας για την αναμέτρηση στην Αργολίδα. Παράλληλα, λόγω της απώλειας βαθμών στην πρόσφατη αναμέτρηση του πρωταθλήματος, υπάρχει και η λογική επιθυμία της άτυπης ρεβάνς, με τη νίκη δηλαδή στο γήπεδο της Λέρνας. Όλα αυτά συνθέτουν ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό τοπίο, που σε συνδυασμό με τον πληγωμένο εγωισμό, μπορούν να καθορίσουν τις αγωνιστικές εξελίξεις. Ο Νίκος Κουρμπανάς ξεκινά από σήμερα την προετοιμασία για το εκτός έδρας ματς της Κυριακής, έχοντας στο βάθος του μυαλού του και το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναργειακό. Προφανώς ο Κορίνθιος τεχνικός θα προβεί σε κάποιες αλλαγές, θέλοντας ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί το ματς, δίνοντας περισσότερο χώρο σε ποδοσφαιριστές που άφησαν πίσω τα προβλήματα τραυματισμών τους, όπως είναι οι Δημητριάδης και Σκάρος.
Το σημερινό ραντεβού έχει προγραμματιστεί για νωρίς το πρωί στο γήπεδο του Ασπροχώματος, εκεί όπου θα γίνονται οι προπονήσεις το προσεχές τριήμερο. Εκτός μάχης έχει τεθεί ο τιμωρημένος Νιφορόπουλος, και οι Αργυρόπουλος, Πολυχρόνης, με τον τελευταίο να μπαίνει πάντως σε φουλ ρυθμούς, δείχνοντας έτοιμος να τεθεί και πάλι στη διάθεση του προπονητή του.

Μετά το Άργος αλλαγές και στο τεχνικό τιμ του Πανελευσινιακού…Ξαφνική παραίτηση Μίχου
Εκτός από την Καλαμάτα τρεις ακόμη ομάδες του ομίλου της θεωρούνται ικανές να διεκδικήσουν τον πρωταθλητισμό και την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Πρόκειται για τον Παναργειακό, τον Πανελευσινιακό και τον Αιολικό, ομάδες με πολύ καλό ρόστερ, ιστορία , ειδικό βάρος και κόσμο. Όλα αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα, όμως καθοριστικό ρόλο θα παίξει η διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας. Το λέμε αυτό γιατί ο Παναργειακός προχώρησε πριν από λίγο καιρό σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, και χθες σειρά πήρε ο Πανελευσινιακός, καθώς ο Πέτρος Μίχος υπέβαλλε την παραίτησή του στη διοίκηση του Συλλόγου, που ψάχνει πλέον για τον αντικαταστάτη του.
Ν. Μπ.