Καταιγίδα στη Λέρνα αλλά σε λάθος χρόνο η Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)


Σαν καταιγίδα πέρασε από το γήπεδο της Λέρνας η ομάδα της Καλαμάτας, στο χθεσινό παιχνίδι του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 6-1 του Ερμή Κιβερίου, αποτέλεσμα το οποίο έδωσε στη Μαύρη Θύελλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, εκεί όπου θα συναντήσει τον νικητή του σημερινού ζευγαριού Μανωλάδα – Αιολικός, στις 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Μολονότι παρουσιάστηκε με κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς ο κ. Κουρμπανάς αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, δίνοντας χώρο σε κάποιους άλλους, κάτι που ίσχυσε πάντως και για τους γηπεδούχους, η Καλαμάτα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, μετατρέποντας σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες τις οποίες δημιούργησε. Ουσιαστικά έκανε ό,τι δεν έπραξε στο ματς του πρωταθλήματος, πριν από λίγες ημέρες, όταν και άφησε πίσω δύο υπερπολύτιμους βαθμούς. Προφανώς όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας θα επιθυμούσαν τη νίκη στο ματς του πρωταθλήματος και όχι σ’ αυτό του Κυπέλλου, καθώς ο μεγάλος στόχος της χρονιάς δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Επιστρέφοντας στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η Καλαμάτα ευτύχισε να προηγηθεί σχεδόν με τη σέντρα, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό, ο Γεωργακόπουλος πέτυχε το 0-1. Με τη συμπλήρωσε δέκα λεπτών παιχνιδιού, έκανε μάλιστα το 0-2, με τον Χαρίτο να σκοράρει μ’ απευθείας εκτέλεση φάουλ, φανερώνοντας μέρος των  ποιοτικών του αρετών. Η ομάδα ήταν καταιγιστική, και στο 18΄ ο Τριάντος καθάρισε την υπόθεση πρόκριση, πετυχαίνοντας το 0-3. Δεν σταμάτησε ωστόσο να πιέζει, και έτσι στο 55΄ ήταν η σειρά του Κώστα Σκάρου να βρει δίχτυα (0-4), για ν’ ακολουθήσουν δύο τέρματα του Κώστα Ηλιόπουλου που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 60΄. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-5 με πέναλτι του Δημάκου στο 83΄, ενώ όπως προαναφέραμε ο Ηλιόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 1-6 στο 85΄.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο κ. Κουρμπανάς χρησιμοποίησε κάποιους παίκτες με μικρή ή ελάχιστη συμμετοχή όπως οι Μούζος, Κουντάνης, Βασιλόπουλος, Γεωργακόπουλος, ενώ έδωσε θέση βασικού και στον Δημητριάδη.
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Κοζιώτης, Ζίου, Καλογιάννης, Καπλατζής, Σελλής, Άλεξ, Καλιβόπουλος, Ορλού, Δριμούρας (46’ Δημάκος), Μαρίνης, Φλώρος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Μούζος, Μαρτίνος, Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Χαρίτος, Σκάρος, Κουντάνης (73΄Σαλαπάτας), Βασιλόπουλος, Δημητριάδης (61′ Ηλιόπουλος), Γεωργακόπουλος (73΄Ζάρκος)
 

Ν. Κουρμπανάς: «Πολύ καλή παρουσία»
Σαφώς ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την επιθετική παραγωγικότητα της Καλαμάτας ήταν ο Νίκος Κουρμπανάς μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Κιβέρι, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Το θετικό ήταν πως η πλειοψηφία των ευκαιριών που δημιουργήσαμε έγιναν γκολ σε αντίθεση με άλλα ματς που ενώ δημιουργούσαμε τις προϋποθέσεις δεν είχαμε ανάλογη παραγωγικότητα». Αναφερόμενος στην παρουσία ποδοσφαιριστών που έως τώρα δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ο 52χρονος τεχνικός, είπε: «Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό έχουν αξία και τους υπολογίζω. Για να χρησιμοποιούνται λοιπόν μετά μάλιστα από δυο άσχημα αποτελέσματα σημαίνει πως τους έχω εμπιστοσύνη και αυτοί από την πλευρά τους δείχνουν πως είναι εδώ».
 

http://youtu.be/XjQOzbgQd34