Λαϊκή Συσπείρωση: Γκέτο ανθρώπινων ψυχών η Μπιρμπίτα


Η περιφερειακή παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και αυτή στο Δήμο Καλαμάτας, με κοινή ανακοίνωση των συμβούλων της, υποστηρίζουν για το θέμα της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων από την περιοχή της Αγίας Τριάδος, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Δικές τους είναι οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, όχι μόνο στην Αγία Τριάδα, αλλά και αλλού στη Μεσσηνία. Είχαν και έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια.
Συμφωνούμε με το αίτημα των κατοίκων να φύγουν από την περιοχή, αλλά δεν μπορούν να πεταχτούν σε έναν κάδο απορριμμάτων όπως είναι τώρα η περιοχή της Μπιρμπίτας, όπου δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος πάνω από μία ώρα. Είμαστε η μόνη δύναμη που είχε αντιταχτεί στην Μπιρμπίτα και στην γκετοποίηση, που φέρνει χειρότερα αποτελέσματα.
Η απόφαση του υφυπουργού κ. Κεγκέρογλου, όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Νίκα, δεν αποτελεί λύση και γι’ αυτό, άλλωστε, την καταψηφίσαμε».